Koleszár Gábor – Sárospatak

Oktató – német nyelv

Minden hallgató más céllal érkezik a tanfolyamra. Van, akinek a diplomájához van szüksége a nyelvvizsgára, van, aki a külföldön élő rokonaival, barátaival szeretne kommunikálni idegen nyelven, van, akinek a munkájához elengedhetetlen és van, aki csak hobbiból tanulja a német nyelvet. Bárki, bármilyen céllal is érkezik ide, ezen projekt keretén belül indult tanfolyamokon elérheti célját.

Éppen a célok különbözősége miatt nagy hangsúlyt fektetek elsősorban a kommunikációra, a szituációkban, a mindennapi élethelyzetekben történő kommunikáció gyakorlására, valamint a nyelvtani szerkezetek megértésére és gyakorlására. Óráimat változatos feladatokkal és módszerekkel építem fel, szeretem a páros- és csoportos, valamint a hallásértési feladatokat.

Néhány csoportban a résztvevők különböző szinteken beszélik, értik a nyelvet, de mindig segítőkészek egymással. Ez a kiscsoportos oktatás egyik előnye, hogy nem engedjük lemaradni a hallgatókat, mindig van idő és lehetőség a differenciált oktatásra. Emellett kommunikatív, közösségformáló játékokkal igyekszem az órák jó hangulatát fenntartani.