Kiemelt hírek

Megjelent a digitális szakadék csökkentését támogató felhívás

2015. június 9. 15:01
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális szakadék csökkentése” című (GINOP-6.1.2-15 kódszámú) kiemelt projekt felhívás.

Szövetség részvétele a MANORKA-programban

2015. június 9. 14:59
A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet 2013-ban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) felkérésére csatlakozott a MANORKA-„Önkormányzati kapacitás-építés norvég‐magyar együttműködéssel” című projekthez.

NYITOK program folytatása a jövőben

2015. június 9. 14:57
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális szakadék csökkentése” című (GINOP-6.1.2-15 kódszámú) kiemelt projekt felhívásban is nevesítve lettek a NYITOK Központok, mint a felnőtt kompetenciafejlesztés lehetséges helyszínei.

Kulturális közfoglalkoztatás a Nyitott Tanulási Központokban

2015. június 9. 14:54
A Belügyminisztérium döntése alapján a Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérszervezeteként 2015. március 1-jétől újra elindította a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot.

Sikeresen zárult a NYITOK projekt

2015. január 21. 16:33
2015. január 14-én, Budapesten került megrendezésre a sikeres NYITOK projekt zárórendezvénye a Danubius Hotel Helia rendezvénytermében. Az eseményen Balázs Ákos, projektmenedzser és Lénárd Gábor, szakmai vezető programzáró- és értékelő beszédei, valamint Varjú Lajos szakmai mentor előadása mellett, kollégáink mutattak be a Nyitott Tanulási Központokban megvalósult jógyakorlatokat.
Tanulási Központok hírei

Nőből vagyok klubfoglalkozás a mórahalmi Tanulási Központban

2015. január 21. 8:35
2015. januárban még két alkalommal tudtuk megtartani a Nőből vagyok! elnevezésű klubfoglalkozásunkat a mórahalmi Tanulási Központban!

Több mint 50 véradó volt Derecskén

2015. január 20. 10:13
A Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalu Területi Szervezete, a Derecske Városi Jóléti Szolgálat Alapítvány és a Derecske Nyitott Tanulási Központ együtt szervezte meg 2014. december 16-án az év utolsó véradását városunkban. A 9 órakor kezdődő véradásra már 8 órakor kezdtek gyülekezni az érdeklődők.

Véradás az hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban

2015. január 20. 10:02
A Magyar Vöröskereszt Hódmezővásárhely Városi Szervezete és a Hódmezővásárhelyi Nyitott Tanulási Központ 2014. december 29-én közösen szervezett véradást, melyre a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház területén működő Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Vérellátó Osztályán került sor.

Karácsonyi véradás Balassagyarmaton

2015. január 20. 9:58
2014. december 23-án, 15.00 és 18.00 között került megrendezésre Balassagyarmaton a Magyar Vöröskereszt, és a helyi Nyitott Tanulási Központ által szervezett véradás.

A Pécsi Nyitott Tanulási Központ karácsonyi adománygyűjtése

2015. január 5. 12:44
„Az úúúgy volt…” - kezdhetnénk a történetet, ahogy a Tesz-vesz városi mesék szoktak kezdődni. Az úgy volt, hogy a Pécsi Tanulási Központ is csatlakozni szándékozott a „Nyitok” hálózat „Cipősdoboz akciójához”.

Karácsonyi készülődés Pécsen

2015. január 5. 12:40
Advent csendjét a karácsonyi készülődés kisebb-nagyobb közösségi alkalmai színesítették a Pécsi Tanulási Központban. Volt hallgatóink és a gesztor intézmény klubtagjai mézeskalács készítésére gyűltek össze az alapítvány tankonyhájában.

Nőből vagyok!

2015. január 5. 12:36
A mórahalmi Nyitott Tanulási Központban, 2014 novemberében egy négy alkalomból álló klubfoglalkozás valósult meg Nőből vagyok! címmel.

Jóga bemutató óra a Kecskeméti Tanulási Központban

2014. december 19. 9:46
Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás, mégis nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy mindennapi rutinjának szerves részét képezné a sport. Erre világított rá a Kecskeméti Tanulási Központban zajló „Kincsem az egészségem” tanulási program is.

Önkéntesség Világnapja Baján

2014. december 19. 9:43
2014. december 5-én az Önkéntesség Világnapja alkalmából közös szakmai fórumot tartott a Magyar Vöröskereszt Baja Városi Szervezete és a Bajai Nyitott Tanulási Központ.

Fogyatékosok Világnapja a Salgótarjáni Tanulási Központban

2014. december 19. 9:40
Az ENSZ 2014. december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Ebből az alkalomból a Salgótarjáni Tanulási Központ az Egészségügyi - Szociális Központ Félsziget Napközi- és Lakóotthonával együttműködve autista és értelmi fogyatékos fiatalokat látott vendégül.
NYITOK Közösségi Tér

Haklik Szilvia - Siklós

A munkaadóm javaslatára jelentkeztem a tanulási programra. Parkolóőrként dolgozom és a munkámhoz szükség van az emberekkel való kommunikációra, a saját magam megismerésére. Ebben a programban segítséget kaptam a további terveimhez, ha lejár a közmunkaprogramban eltöltött idő. Nagyon jó volt az oktató, jó hangulatban teltek az órák. Szívesen részt vennék még ilyen tanfolyamokon.

Halmosi Mária – Mezőkövesd

A „Kincsem az egészségem” tanfolyam által szemléletmódon változott. Rálátásom nyílt a természetben fellelhető gyógynövények hatására. Bepillantást nyerhettünk az alternatív gyógymódokba, a kínai orvoslásba, az akupunktúra és a természetes- és öngyógyítás lehetőségeibe. Az itt eltöltött idő minden alkalommal feltöltött és már alig vártam a következő alkalmat. Sajnálja a csoport összes tagja, hogy ilyen hamar eltelt az 5 alkalom.

Borsi Erika – Hódmezővásárhely

A nyelvtanfolyamra azért jelentkeztem, mert szerettem volna felfrissíteni a nyelvtudásomat és az íráskészségemet korrigálni. A tanfolyam és a tananyag a hétköznapi beszéd fejlesztésére alapul, ami nagyon hasznos lehet annak is, aki teljesen kezdőként jelentkezett. Sok párbeszéd és értés gyakorlat szerepelt a tananyagban. A 30 órás tanfolyam után a hallgatók önállóan meg tudják fogalmazni angolul gondolataikat és szóban is vissza tudják adni. Helyzetgyakorlat, párbeszéd segíti a nyelv elsajátításában. Az oktató tematikája és felkészültsége magas szintű. Az oktatáshoz minden segédeszköz a legmodernebb technikával biztosított. A hallgatók felkészülten és jó hangulatban távoztak a tanfolyamról.
NYITOK projekt hírek

Környezeti fenntarthatóság, esélyegyenlőség, csoportmunka a 8. regionális találkozón

2014. november 26. 9:53
2014 novemberében rendeztük meg a 8. regionális találkozót a Nyitott Tanulási Központok tanulásszervezőinek és tanulási tanácsadóinak. A Nyitott Tanulási Központok munkatársai Debrecenben, Budapesten és Balatonfüreden kaptak tájékoztatást Balázs Ákos projektmenedzsertől és Lénárd Gábor szakmai vezetőtől a projekt lezárásához kapcsolódó feladatokról és teendőkről, valamint a program jelenlegi állásáról.

Zsákot NYITOK – országos önkéntes szemétszedő nap

2014. szeptember 24. 16:19
Szervezetünk 2014. szeptember 25-én minden Tanulási Központ és Regionális Iroda részvételével országosan mintegy 53 helyszínen „ZSÁKOT NYITOK” szemétszedési napot szervez az önkéntes gondnokság jegyében.

Közel 700 követő a Facebookon

2014. július 1. 16:30
A legnagyobb közösségi portálon is találkozhat Velünk!

Csoportmunka mentori irányítással

2014. július 1. 16:22
A Nyitott Tanulási Központok tanulásszervező és tanulási tanácsadó munkatársainak Debrecenben, Budapesten és Balatonfüreden rendeztük meg programunk 6. regionális találkozóját júniusban.

Integrált szervezetirányítási rendszer segíti a NYITOK Hálózat összehangolt munkáját

2014. április 18. 13:07
A NYITOK igényeihez alkalmazkodó, folyamatosan fejlesztés alatt álló szervezetirányítási rendszer (BINEX) támogatja a projekt munkatársait a feladatok elvégzésében. Az ország bármely pontjáról elérhető felület alkalmas a projekt folyamatainak teljes körű online követésére.

Kövessen minket a Facebookon!

2014. április 17. 9:07
A legnagyobb közösségi portálon is találkozhat most már a NYITOK programmal. A Facebookon megtekintheti, a NYITOK projekt reklámfilmjeit, illetve a nagysikerű NYITOK dalt is. Továbbá érdekes híreket, információkat találhat a projektről, a Nyitott Tanulási Központok működéséről és életéről.

Angol nyelven is elérhető honlapunk

2014. április 17. 9:02
Elkészült a nyitok.hu weboldal angol verziója, így most már a külföldről érdeklődők is megtekinthetik a honlapot, megismerkedhetnek a NYITOK programmal.

Akadálymentes felület a weboldalon

2014. április 17. 8:59
A vakok és gyengénlátó személyek számára már elérhető a www.nyitok.hu weboldalunk is.

Elkészült az 1000. NYITOK Tanúsítvány

2014. április 17. 8:54
2014. március 24-én kiállításra került az 1000. NYITOK Tanúsítvány is. Így már több mint 1000-en fejeztek be sikeresen tanulási programot a NYITOK projekt keretében.

Interaktív rendszerek a NYITOK szolgálatában

2014. április 17. 8:53
Az interaktív megoldások alkalmazása magában hordozza az egymástól nagy távolságra lévő tanulóink, közösségek és munkatársaink élőben (hang, kép, tartalom és kétirányú interakció) történő teljes körű együttműködését utazási költségráfordítás nélkül.
50 NYITOK az ország 50 pontján

50 NYITOK az ország 50 pontján