Kiemelt hírek

Debrecen Business Service Centers Kerekasztal találkozó az eMűhelyben

2019. május 29. 13:59
2019. május 27-én a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal az eMűhelyben tartotta soron következő találkozóját. Az üzleti szolgáltató szektorban tevékenykedő 7 cég (BT (British Telecommunications), CloudAgents Zrt, Diehl Aviation Hungary Kft., Flowserve Hungary Services Kft., IT Services Hungary Kft., NI Hungary Kft., Transcosmos Kft.) együttműködése azzal a céllal jött létre 2018 januárjában, hogy közösen növeljék az üzleti szolgáltató központok ismertségét és elismertségét a régióban.

Ingyenes képzésben részesítheti munkavállalóit – A NYITOK országos vállalkozói workshop sorozatot indított

2019. május 29. 8:43
Szakmai workshop sorozatot indított a NYITOK, amelynek keretében 52 helyszínen kerül bemutatásra az ingyenes tanulást nyújtó program tartalma, aktualitásai és a jelentkezés menete. A több helyszínen megrendezésre kerülő rendezvény célja, hogy a tanulási központok vonzáskörzetében lévő vállalkozások széles körű ismereteket szerezzenek erről a páratlan lehetőségről. A szakmai ismertető prezentációk elhangzása után minden városban lehetőség nyílik egy kerekasztal beszélgetésre is, ahol megválaszolásra kerülnek a vállalkozók által feltett kérdések.

Megnyitotta kapuit a debreceni NYITOK eMűhelyünk, a felnőttek számára kialakított innovatív oktatási élménytér!

2019. május 22. 9:19
A megnyitó eseményen részt vett Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Babos Tímea kétszeres világbajnok, Grand Slam győztes magyar teniszezőnő, a NYITOK program nagykövete, valamint Balázs Ákos, a Szövetség Az Életen Át Tartó Tanulásért szervezetünk elnöke, a NYITOK programunk projektmenedzsere.

Sajtótájékoztató

2019. március 7. 12:23
Egyedülálló, innovatív képzési lehetőség Debrecen és régiója gazdaságfejlesztése érdekében" címmel tartott közös sajtótájékoztatót ma a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és szervezetünk, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért. Az esemény célja a NYITOK projekt által kínált, és a Debrecenben és a régiójában működő kis- és közepes vállalkozások számára is elérhető egyedülálló, azonnal használható, versenyképes tudást biztosító, innovatív, ingyenes képzési lehetőség, valamint a legújabb iparág-specifikus kompetencia-fejlesztési programok bemutatása volt. A rendezvényen felszólalt Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere, Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Lars Alrø Olesen, a NYITOK hálózat Tudásközpontjának nemzetközi szakértője és Várkonyi Zoltán, a NYITOK hálózat Szakmai Tanácsadó Testületének tagja.

A Mohácsi Nyitott Tanulási Központ megnyitója

2019. március 1. 10:11
A busójárás előestéjén került sor a Mohácsi Nyitott Tanulási Központ nyitórendezvényére, amelyen Szekó József, Mohács város polgármestere és a NYITOK hálózatunk projektmenedzsere, Balázs Ákos együttműködési megállapodásban rögzítették a felnőttképzést támogató program elindítását a térségben. A rendezvényen köszöntőt mondott Szekó József polgármester, előadást tartott Dr. Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékáni megbízottja. Beszédet mondott Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója, a NYITOK program Mobil regionális menedzsere. A NYITOK programot részletesen bemutatta Balázs Ákos projektmenedzser, szervezetünk, a Szövetség az Életen át Tartó Tanulásért elnöke. A megnyitón a holnap kezdődő busójárás hangulatát is megidéztük.
NYITOK projekt hírek

Meghívás

2019. február 13. 14:38
Balázs Ákos, a NYITOK programunk projektmenedzsere meghívást kapott "A felnőttkori alapkészségfejlesztés átfogó és kohezív szakpolitikai megközelítése" című nemzetközi programsorozat 1. szakpolitikai műhelyére, ahol a NYITOK technológiáját ismertette a résztvevőkkel. A műhelymunka során részt vesz és előadást tart Graciela Sbertoli, aki jelentős szerepet vállalt az alapkészségek fejlesztésére irányuló nemzeti szakpolitikák alakításában és végrehajtásában. Graciela kezdeményezte az Európai Hálózat az Alapkészségekért (EBSN) ernyőszervezet létrehozását, melynek szervezetünk is a tagja.

Óriási az érdeklődés – sokan vesznek részt a Nyitok képzésein

2018. szeptember 4. 13:56
Óriási az érdeklődés a NYITOK program innovatív felnőttképzése iránt. Országszerte már több mint 4000 ember kereste fel a Nyitott Tanulási Központjainkat és jelentkezett informatikai és nyelvi vagy valamelyik Nyitok specifikus képzésre