Kiemelt hírek

Sajtótájékoztató

2019. március 7. 12:23
Egyedülálló, innovatív képzési lehetőség Debrecen és régiója gazdaságfejlesztése érdekében" címmel tartott közös sajtótájékoztatót ma a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és szervezetünk, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért. Az esemény célja a NYITOK projekt által kínált, és a Debrecenben és a régiójában működő kis- és közepes vállalkozások számára is elérhető egyedülálló, azonnal használható, versenyképes tudást biztosító, innovatív, ingyenes képzési lehetőség, valamint a legújabb iparág-specifikus kompetencia-fejlesztési programok bemutatása volt. A rendezvényen felszólalt Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere, Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Lars Alrø Olesen, a NYITOK hálózat Tudásközpontjának nemzetközi szakértője és Várkonyi Zoltán, a NYITOK hálózat Szakmai Tanácsadó Testületének tagja.

A Mohácsi Nyitott Tanulási Központ megnyitója

2019. március 1. 10:11
A busójárás előestéjén került sor a Mohácsi Nyitott Tanulási Központ nyitórendezvényére, amelyen Szekó József, Mohács város polgármestere és a NYITOK hálózatunk projektmenedzsere, Balázs Ákos együttműködési megállapodásban rögzítették a felnőttképzést támogató program elindítását a térségben. A rendezvényen köszöntőt mondott Szekó József polgármester, előadást tartott Dr. Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékáni megbízottja. Beszédet mondott Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója, a NYITOK program Mobil regionális menedzsere. A NYITOK programot részletesen bemutatta Balázs Ákos projektmenedzser, szervezetünk, a Szövetség az Életen át Tartó Tanulásért elnöke. A megnyitón a holnap kezdődő busójárás hangulatát is megidéztük.

A Tv2 Mokka műsorában jártunk

2019. február 21. 11:23
A TV2 Mokka műsorába kapott meghívást projektmenedzserünk Balázs Ákos, és NYITOK nagykövetünk, Babos Timi. Érdemes megnézni az adást, amelyben az innovatív felnőttképzés részleteiről esik szó. Balázs Ákos a projekt létrehozásának szükségességéről, a NYITOK adta ingyenes tanulási lehetőségről, valamint a jövőbeli tervekről számolt be, míg Babos Timi kihangsúlyozta, hogy az Ő életében milyen fontos szerepet tölt be a folyamatos tanulás.