Tanulásszervező: Hodovány Anett

E-mail:hodovany.anett@nyitok.hu
Telefon:30 799-2289

Baján születtem és kisebb megszakítással azóta is itt élek. Öt éve folyamatos térségi tevékenységet folytatok itthon, és a közvetlen környéken. Ezáltal jó együttműködési gyakorlatom van az önkormányzatokkal, vállalkozásokkal, szervezetekkel, kultúrházakkal, általános és középiskolákkal, múzeumokkal és tájházakkal.
Eddigi munkám a művészetoktatáson túl, a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok esélyegyenlőségének növelése, valamint a képző- és iparművészet területén megmutatkozó tehetség felismerése, támogatása, és követése volt. Tehetségfelismerő, oktató munkám során számos növendék nyert felvételt a Baján és Szegeden működő művészeti szakközépiskolai oktatásban.
Csoportos kiállítások a város és a környező kultúrházak kiállítótermeiben mutatják azt a széleskörű művészetpedagógiai munkásságot, melyet a gyermek és ifjúsági korosztály szemléletformálásban kifejtettem. Számtalan projektet, akciót koordináltam, pontos és naprakész képem van a terület történéseiről.

A térség művészeti életéhez szorosan kötődöm: csoportos kiállítások, művészeti akciók, pl.: „Sziget” c. nemzetközi installációs kiállítás, múzeumpedagógiai programok, Bajai Művészeti Napok, falunapok.
Ilyen és még sok hasonló program adta a lehetőséget, hogy a gesztorszervezettel szoros és folyamatos együttműködésem legyen.

Nagyon fontosnak tartom az élet- és környezetminőség javítását és a szociális igazságosságot.
Tevékenységeimet áthatja a környezettudatos szemlélet és a vállalt tevékenységekkel szemben támasztott kritériumok, célok megfelelése.
Szeretem az új lehetőségeket, kihívásokat, melyekkel még több ismeretet adhatok át és közben új tapasztalatokat szerezhetek.

Szabadidőmben, ha tehetem, elvonulok a „város zajától” és festek (alkotok). Ezek az alkalmak töltenek fel mindig új energiával.

 

 

Tanulási tanácsadó: Kancsár Henrietta


E-mail:kancsar.henrietta@nyitok.hu
Telefon:30 799-2290

Kancsár Henrietta vagyok, Baján születtem.

A Bajai Eötvös József Főiskolán végeztem 2010-ben, mint ifjúságsegítő.

2013-ban pedig jogi asszisztensi szakképesítést szereztem, mint egy kiegészítésképpen az előző végzettségemhez.

Felsőszentivánon élek. A falusi élet szépségei mellett egyben a hátrányait is tapasztalom. Tudom, hogy sok fiatal is hasonló gonddal küzd, mivel itt a munkanélküliség nagy problémát jelent még akkor is, ha már valakinek van egy, vagy akár több végzettsége. Ezzel a ténnyel nap, mint nap szembesülök, s úgy gondolom, hogy empátiával, fokozott törődéssel, a sokrétű gondokat felölelő tanácsadással lehet irányt mutatni, valamint valódi segítséget nyújtani, megoldást keresni és kínálni a felmerülő problémára az éppen nehéz élethelyzetben lévők számára.       

Őszintén remélem, hogy munkámmal és tanácsaimmal minél több embernek tudok utat mutatni, kedvezőbb jövőképet alkotni számukra, mert mindig is olyan munkahelyet képzeltem el magamnak, ahol sok ember vesz körül és ahol a legjobb tudásom és rátermettségem szerint segíthetek másoknak.  

Szabadidőmben szeretek olvasni és zenét hallgatni, leginkább az operát és a musicaleket kedvelem. 

Szeretek tanulni, új kapcsolatokat kialakítani mind a munkában, mind a magánéletemben.

A folyamatosan változó társadalmi és gazdasági helyzet mindenkitől megkívánja, elvárja az alkalmazkodást és így az élethosszig tartó tanulást is. Ezt kell megértetnünk és elfogadtatnunk az emberekkel, és ennek a megvalósításában kell a legnagyobb segítséget nyújtani számukra.

 

Baja Tanulási Központ

Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa Baja, a Felső-Bácska és a Halászlé „fővárosa”, valamint a bajai kistérség községeinek piaci központja. A Bajai Tanulási Központ a város „szívében” található, könnyen megközelíthető, igényes, kellemes környezetben.

Legfontosabb célunk, hogy a foglalkoztatottság, az oktatás, az esélyegyenlőség és a szociális biztonság területeit illetően ingyenes tanulási, felzárkóztató, foglalkoztatottságot javító képzésekkel fejlődési lehetőségeket tudjunk biztosítani a város és a kistérség lakóinak, az élethosszig tartó tanulás igényére való hajlam kialakításával. Célunk továbbá, hogy kapcsolódva a város igényeihez, segítsünk minden korosztálynak megtalálni a maga számára fontos lehetőségeket, legyen szó az oktatásról, a munkaerőpiacon való elhelyezkedésről, a tehetség fejlesztéséről, a sportolásról vagy a kulturális rendezvényekről.

A Bajai Tanulási Központ 2 helyiséggel várja a város és a kistérség lakóit a szolgáltatásai igénybevételére. Az ügyfelek és az irodai adminisztratív feladatok ellátására az első kisebb helyiség alkalmas. A második helyiség pedig 10-12 fő egyidejű tanulására és a tárgyaló partnerek fogadására alkalmas nagyobb képzési tér.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő