Tanulásszervező: Mikó Melinda

Mikó Melinda tanulásszervező

E.mail:miko.melinda@nyitok.hu
Telefon:30 799-3301

„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!”
(Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi: Márti dala)

Szerencsés és boldog ember vagyok, szerető, szabadelvű családban nőttem fel, rájuk a mai napig biztonsággal számíthatok.
Párommal két gyermeket nevelünk. 10 évig fuvoláztam, tudok gyöngyöt fűzni, kötni, varrni, horgolni. Kerékpárral járok dolgozni és szeretek úszni.

Pályafutásomat takarítóként kezdtem a Magyar Tudományos Akadémiánál. 14 évig dolgoztam pr munkatársként, vezettem ifjúsági klubbot, voltam rádióban szerkesztő-műsorvezető és pedagógiai asszisztens. Az utóbbi 6 évben kerültem szorosabb kapcsoltba a helyi civil szervezetekkel, uniós projektekben dolgoztam projektvezetőként.

Az első komoly munkahelyem elvesztését igazi drámaként éltem át, de idővel rutint szereztem a munkahelykeresésben. A 2013-as évet ismételten regisztrált álláskeresőként kezdtem. Meggyőződésem, hogy a magabiztosság legalább 70%-ban segít abban, hogy munkát találj! Sokan jöttek oda hozzám, hogy elmeséljék, milyen tapasztalataik vannak az álláskeresés terén. Nem értették, hogy miért nem esek kétségbe, miért nem omlok össze.

Az álláskeresők többsége rendkívül rossz lelki állapotban van. Az anyagi gondok megviselik nem csak őket, de az egész családjukat is. Szívügyemnek tekintem azt, hogy nekik valamilyen formában segítséget tudjak nyújtani. Ez a döntés vezérelt abban, hogy létrehozzam életem első Facebook csoportját „Állást-képzést keresek / ajánlok Békéscsabán” névvel.

Jelenleg 722 főt számlál a csoport, akik közül legalább 300 fő a NYITOK által szervezett programok résztvevőjévé válhat. Ha lehetőségem lesz rá, nem csak az álláskeresők számára fogok csoportfoglalkozásokat szervezni, hanem szeretnék a családtagjaik számára is segítséget nyújtani.

A Nyitott Tanulási Központban szeretnék foglalkozni az öngondoskodás lehetőségeivel, lakótelepi mini kertek, esetleg közösségi kert létrehozásával, továbbá elődeink hagyományos praktikáival (háztartás, főzés, ünnepek, népi gyógymódok, népi gyógyászat, BIO szemléletmód).

Gesztorszervezetem a Béthel Alapítvány, Békéscsaba és Békés megye meghatározó civil szervezete. Az általuk biztosított helyszín és infrastruktúra valamint eddig megszerzett munkatapasztalatom, kapcsolatrendszerem és tudásom maximális kihasználásával kívánom megvalósítani és sikerre vinni a NYITOK tevékenységeit.

 

 

Tanulási tanácsadó: Seres Gyöngyi

Seres Gyöngyi tanulási tanácsadó

E-mail:seres.gyongyi@nyitok.hu
Telefon:30 799-3302

Békéscsabán születtem és jelenleg is itt élek. Végzettségem szerint közgazdász vagyok, diplomámat a Miskolci Egyetemen szereztem 2000-ben szervezés-vezetés szakirányon. Az egyetemet követően két évet Angliában töltöttem nyelvtanulás céljával.
Hazatérve, a Békés Megyei Könyvtár hirdetőjén találkoztam a gesztor szervezet, a békéscsabai és békési telephellyel is rendelkező Béthel Alapítvány, angol klubot hirdető plakátjával.
Felkeresve az alapítványt, kiderült, hogy az angol önkéntes, aki vezette a klubot, már visszautazott Angliába, így a klub már nem működött, azonban éppen kerestek valakit, aki szívesen dolgozna egy önkéntességet terjesztő programban. Így találtam rá életem első munkahelyére és lettem egy éven keresztül, 2003 őszéig a Kapu Önkéntes Segítő Szolgálat országos menedzsere.
Tulajdonképpen, azóta is itt van az íróasztalom az alapítványnál, itt végzem a munkám, csak a feladataim, illetve a munkáltatók változtak körülöttem az elmúlt évtized során, amikor is dolgoztam regionális szociális tervezőként, kutatóként, illetve különböző országos, Dél-alföldi vagy Békés megyei hatókörű, szociális és gyermekvédelmi területet, vagy önkéntességet érintő programok koordinátoraként vagy programvezetőjeként.

Életem meghatározó része az önkéntesség, 2000 óta aktívan végzek önkéntes segítő tevékenységet. Londonban, egy gyermekotthont segítő használtruha üzletben kezdtem önkéntes „pályafutásomat”, és amellett, hogy az elmúlt években önkéntes programok fizetett alkalmazottja is voltam, mindig végeztem a fizetett munkán túl magam is valamilyen karitatív tevékenységet. 2003 óta az egyik békéscsabai jógaegyesület önkéntes titkáraként tevékenykedem, 2004-től, mint segéd-jógaoktató és 2009-től, mint diplomás oktató jógafoglalkozásokat is tartok.

A tanulás és tudás utáni vágy a születésemtől fogva részem. A Kos csillagjegy szülöttjeként szeretek tanulni, megismerni új dolgokat. Vágyom a fejlődésre és könnyen NYITOK minden jóra, és szeretnék segíteni másokat is, hogy nyissanak olyan új ismeretek felé, melyek előreviszik és boldogabbá teszik őket.

 

Békéscsaba Tanulási Központ

Békéscsabán a tanulási központnak a Béthel Alapítvány biztosít helyet a belvároshoz közeli kertvárosi részen, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő közelében, egy kellemes légkörű polgári sarokházban. A kiemelkedően közhasznú alapítvány 1994-ben jött létre és sokrétű feladatot lát el, működteti többek között a Békés Megyei Önkéntes Centrumot, a megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését segítő 4M programot, valamint a mentálisan sérült, pszichiátriai betegeket, ill. a krízisben lévő egyéneket és családokat segítő Gadara Házat.

A tanulási központ célja felébreszteni és fenntartani a tanulási kedvet a felnőtt lakosság körében, igényeik alapján akár egyéni vagy kiscsoportos tanulási lehetőségeket biztosítva számukra a számítástechnika, idegen nyelv, kultúra, munkavállalás, egészséges életmód, háztartás, környezettudatosság, stb. területén.

A tanulási központ 3 helyiségből áll: A központi oktató térben található a digitális tábla és 10 számítógépasztal forgószékekkel. A tárgyalóterem nem csak megbeszélésekre alkalmas, hanem informatikát nem igénylő maximum 12 fős tanulási programok számára is. Emellett az adminisztratív feladatok ellátását a munkatársak külön irodahelyiségben végezhetik.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő