Tanulásszervező: dr. Ónodi-Szűcs Attila

Ónodi-Szűcs Attila

E-mail:  onodi-szucs.attila@nyitok.hu
Telefon: 30 799-3328


A nevem dr. Ónodi Szűcs Attila, 34 éves vagyok, Hódmezővásárhelyen lakom és születésem óta itt élek.

Gyermekkorom óta érdeklődöm a számítástechnika iránt, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy ezt a pályát válasszam. Jelenleg a Nyitok mellett a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban dolgozom, az intézmény informatikával kapcsolatos teendőit átom el.

Korábban elsősorban weboldalak készítésével és üzemeltetésével foglalkoztam, és széleskörű tapasztalatokkal rendelkezem a különböző közösségi projektekben való közreműködés terén is.Empatikus és segítőkész emberként mindig is próbáltam a nehéz sorsú embereknek segítséget nyújtani, részben ezért is döntöttem úgy, hogy a főiskola után a jogi tanulmányokat folytassak. Véleményem szerint - legyen szó akár közszféráról, akár a versenyszféráról - a jogi környezet megfelelő ismerete elengedhetetlen napjainkban.

Pozitív életszemléletű embernek tartom magam, szerintem jelentősen befolyásolja az emberek közötti viszonyokat a problémákhoz, konfliktusok való pozitív hozzáállás (illetve sajnos sokszor ennek hiánya) is. Fontosnak tartom kiemelni a környezettudatos gondolkodást is, meglátásom szerint a környezetünk olyan, amilyenné tesszük, és elsősorban rajtunk múlik, hogy milyen környezetben szeretnénk (mi és a következő generációk) élni. Ennek tükrében próbálom a saját környezetemben élő emberek figyelmét felkelteni a környezettudatos életmód és a szelektív hulladékgyűjtés fontossága iránt. Részt vettem a helyi „TeSzedd” akcióban is, mely remélhetőleg az idei évben még több embert fog inspirálni néhány órás karitatív hulladékgyűjtésre.

A szabadidőmet olvasással, 3D-s modellezéssel, és online játékfejlesztéssel töltöm, emellett amatőr szinten gitározok. Sajnos ritkán adódik rá lehetőségem, de szeretek utazni - új emberekkel, új helyzetekkel megismerkedni.

Több idegen nyelven is beszélek (angol, német, spanyol), jelenleg a francia nyelvet próbálom elsajátítani. Úgy gondolom, hogy a folyamatos fejlődés biztosítéka az élethossziglan történő tanulási folyamat - „a jó pap is holtig tanul” elvet követve.

 

Tanulási tanácsadó: Karadag Diána

E-mail:  karadag.diana@nyitok.hu
Telefon: 30 799-3328

Karadag Diána Leila vagyok, születésem óta Hódmezővásárhelyen élek, családom is innen származik.
Alapképzettségemet tekintve szociális munkás vagyok, majd magamat fejlesztendő 2010-ben rehabilitációs gazdasági menedzser szakképzettséget szereztem és jelenleg is tanulmányokat folytatok területi szociálpolitika szakirányon.
Középiskolai döntésem, miszerint segítő hivatást választok foglalkozásomul, jó iránynak bizonyult és több mint öt éve igyekszem segíteni elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek életében, illetve iskolai életével összefüggésben felmerülő problémák megoldásában, ügyeik intézésében.

Eddigi munkám során, illetve egyéb szakmai és személyes kapcsolatépítés nyomán széleskörű kapcsolati háló alakult ki a város sok intézményével és különböző szakemberekkel, mely az együttműködést nagyban segítheti.
Tanulmányaim során kiemelt figyelmet kapott a foglalkoztatás és a humánerőforrás menedzsment, mely - úgy vélem - szoros összefüggésben van a pályaválasztás, a tanulás, továbbtanulás kérdéseivel.
Szakmai szempont és személyes meggyőződésem is, hogy munkaerő-piaci esélyeinket a minél magasabb képzettségi szint nagymértékben növeli, másfelől a képzettség valamely szintje feltétele az elhelyezkedésnek. A folyamatosan fejlődő világ, a változó gazdasági környezet és munkaerőpiac a legtöbb területen a benne élő személyektől is folyamatos fejlődést követel, legyen az akár szakmai képzettség, akár különböző készségek, képességek fejlesztése. Erre kiváló lehetőséget nyújt a NYITOK program.

Szabadidőmben szívesen ismerkedem idegen tájakkal, kultúrákkal, olvasok, koncerteken és kutyás programokon veszek részt. Terveim között szerepel a hagyományőrzés szellemében közelebbről megismerkedni a hagyományos magyar hímzéskultúrával.

Magam és mások által is nyitottnak tartott személyiségemmel, közvetlenségemmel, segítőkészségemmel, úgy érzem hatékonyan és hitelesen segíthetem a képzések iránt érdeklődő személyek és résztvevők igényeinek teljesítését és a NYITOK hálózat munkáját.

Hódmezővásárhely Tanulási Központ

„A városnév (Hódmezővásárhely) elemei közül a sík vidékre utaló középső szorul a legkevesebb magyarázatra, hiszen határunk legmagasabb pontja is mindössze 85 méter. A "Vásárhely" is beszélő név, mivel az erre való alkalmasságának köszönhetően régtől cserehelye, fóruma lett a környék lakosságának. Ami az első elem, a "Hód" etimológiáját illeti, a legújabb kutatások több, korábbi föltevéssel ellentétben, Szeremlei Sámuel azon föltevését valószínűsítik, amely szerint Hód falu és Hód mezeje Árpádkori birtokosáról kapta nevét, s nem a tóról, vagy a rágcsálóról, még kevésbé az égitestről.”
Hódmezővásárhely jövőbeni fejlődése a város vezetésének köszönhetően az élhetőség jegyében körvonalazódik.

Az elmúlt időszakban megvalósult infrastrukturális fejlesztések jelentősen átalakították a város megjelenését, a kulturális és a művészeti élet is töretlen fellendülést mutat. Kiemelkedően fontos, hogy a város olyan feltételeket teremtsen polgárai számára, amelyek biztosítják a kellemes és kulturált kikapcsolódás, a minőségi városi élet lehetőségét.

A hódmezővásárhelyi Nyitott Tanulási Központ a Bajcsy Zs. u. 70. szám alatt található. Az első emeleten a jövőben két helyiségben várjuk a képzéseink, lehetőségeink által érdeklődő lakosokat.
A kisebbi helyiség a tárgyaló, ahol barátságos környezetben nyílik lehetősége mindenkinek arra, hogy elmondja egyéni kívánságait.
A nagyobbik, az oktató helyiség. Itt 10 munkaállomás került kialakításra különböző segédeszközökkel, mint például laptopok, digitális tábla.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő