Tanulásszervező: Fehérvári Angelika

Fehérvári Angelika 

E-mail:fehervari.angelika@nyitok.hu
Telefon:30 799-4401


1989-ben születtem. Jelenleg Hajdúdorogon élek szüleimmel. 6 éve vagyok boldog párkapcsolatban, sok közös tervünk van a jövőre nézve.

Gimnázium elvégzése után tanulmányaimat Debrecenben folytattam Idegenforgalmi technikusként, így bepillantást nyertem a turizmus világába, mint Recepciós és Idegenvezető. Nagyon szerethetővé vált számomra a szakma, 2 év alatt nagyon jó szakmai és munka tapasztalatra tettem szert.
Gyakorlatomat az Aquaticum Termál és Wellness Hotelben töltöttem, mint Recepciós. A vendégekkel és munkatársaimmal nagyon jó társas kapcsolatokat alakítottam ki, munkám során a rendezvényszervezésben is tevékenykedtem.

2011-ben úgy döntöttem elsajátítom szeretett hobbimat, a masszázst és gyógymasszőrnek tanulok. Az egészségügyben való munka sok mindent megtanított számomra, pácienseimmel szorosabb kapcsolatot tudtam kiépíteni, fontos szerepe volt a kölcsönös bizalomnak és emellett az emberek segítésének is, mivel nem csak a test fájdalmát próbáltuk levenni vállukról, hanem olykor lelki támaszt is nyújtottunk.

Szabadidőmben szeretek kirándulni, utazni. Legtöbb időt a családommal és házi kedvencünkkel töltöm. Fennmaradó időmben angol tudásom próbálom szinten tartani, olvasok, filmet nézek.
Későbbiekben szeretnék még továbbtanulni, akár több területen is újabb ismeretekre szert tenni. Könnyen beletanulok új feladatokba, az új munkám során eddigi tapasztalataimmal és képességeimmel szeretném segíteni a hozzánk forduló embereket.

Fontos számomra az emberekkel való foglalkozás, segítésük és céljaim elérése.
Mottóm: „ Önmagunk megtalálásának legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában. ” /Mahatma Gandhi/

 

Tanulási Tanácsadó: Balázs Fanni

Balázs Fanni 

E-mail: balazs.fanni@nyitok.hu
Telefon:30 799-4402


A nevem Balázs Fanni 1989. augusztus 17-én születtem Miskolcon. Jelenleg Hajdúböszörményben élek a szüleimmel egy háztartásban valamint még a húgom is velünk lakik.

2008-ban szereztem érettségi bizonyítványt a Miskolci Herman Otto Gimnáziumban, ahol emelt óraszámú történelem szakra jártam, továbbá biológia fakultációra jelentkeztem 11. évfolyamtól. Mindkét tantárgyból érettségi vizsgát tettem történelemből emelt szinten, biológiából közép szinten. Ezt követően a Debreceni Egyetem Bölcsésztudományi Kar pszichológia alapképzésére jelentkeztem és nyertem felvételt, ahol 2012-ben végeztem.
Az egyetemi képzés ideje alatt lehetőségem volt a Debreceni Gyermek Onkológián önkéntes tevékenységben részt vennem ahol a beteg gyerekekkel játszottunk, beszélgettünk valamint a szülőkkel is beszélgettünk ahol igényelték.
Végzős hallgatóként szakdolgozatot kellet készítenem, amelynek fő témájául Az egészségmagatartás és a vallás kapcsolatát választottam. Szakdolgozatomban az egészséges viselkedést és a vallás közötti kapcsolat feltárást céloztam meg, ezen belül vizsgáltam a vallásos magatartás összefüggését az egészségmagatartással, valamint hatását az egészségmagatartásra.

2011-ben lehetőségem nyílt szakmai tapasztalat szerzésére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Pedagógiai Intézet jóvoltából. Projektet indítottak Tanácsadási szolgáltatási ellátása az Északi Hajdúsági Szakképzés - Szervezési Társulat által indított közbeszerzési eljárásban. Ahol, mint megbízott tanácsadó vehettem részt egy fejlesztő pedagógus mellet. A megbízás tárgya: Közösségi funkciós tanácsadás – fejlesztő foglalkozás intézményenként a közbeszerzési eljárás ajánlati dokumentációjában valamint a nyertes ajánlatában foglaltak alapján.
2012-ben egy állami program keretében sikerült 3 hónapra felvételt nyernem a Hajdúböszörményi Egységes Pedagógiai Szakszolgálathoz, ahol mint viselkedés elemzőt alkalmaztak. A feladatom a fejlesztő pedagógusok munkájának segítése volt.
Az idei év szeptemberétől ismételten a Debreceni Egyetem hallgatója lettem. Kereskedelem és marketing szakot szeretném a következő évek folyamán elvégezni ezzel is bővíteni a kompetenciáimat. Megfelelő kiegészítésnek találom a pszichológia mellé.

További terveim között van a pszichológia mester szak elvégzése majd azt követően a szakképzésbe szeretném folytatni a tanulmányaimat.

 

 

Hajdúböszörmény Tanulási Központ


Hajdúböszörmény az Észak-alföldi régióban Hajdú-Bihar megyében helyezkedik el, a Hajdúböszörményi kistérségben. Az ország negyedik legnagyobb települése területi nagyság szerint.
A Nyírség és a Hajdúság találkozásánál fekszik. Közúton Debrecen és Miskolc felől egyaránt a 35-ös főúton közelíthető meg; Budapest irányából az M35-ös autópályán, vonattal pedig a Debrecen–Tiszalök vonalon. Külterületi lakott helyei: Bodaszőlő, Pród, Rét, Telekföld, Vid, Zelemér, mely településekre kierjednek a tanulási központ szolgáltatásai is, vonzáskörzetébe tartoznak Hajdúdorog, Hajdúnánás, Debrecen települések is. Hajdúböszörmény járási központként funkcionál, Debrecen a régióközpont mindössze 18 kilométerre található a várostól.

A Nyitok Központ a város centrumhoz közel, a görög katolikus székesegyház melletti utca sarkán található a Káplár Miklós utca 1 szám alatt, mely a mostani Gazdasági Szolgáltató Ház felújított épülete. Jelenleg több iroda is működik itt, az épület mozgáskorlátozottak számára is jól megközelíthető, akadálymentesített. A városközpont felújítása miatt autóval a Polgármesteri Hivatal és a Rendőrség épületétől balra a Hajdúkerület utcáról tudunk eljutni, a gyalogos közlekedés szempontjából több útvonalon elérhető.

A központ a főbejáraton belépve balra található a 3-as számú irodában. A központ mindenki számára nyitott, aki tanulni szeretne legfőképp hátrányos helyzetűek, állásukat elvesztők, munkanélküliek jelentkezését várjuk, de lehetőség van cégek, civil szervezetekkel közösen is képzéseket lebonyolítani. Fontosnak tartjuk az egyéni képzés lehetőségét is, melyről irodánkban személyesen érdeklődhetnek.

A központ két helyiségből áll. A bejáraton belépve jobbra az iroda található, egyenesen pedig az oktatóterem.
Az irodában elérhetőek a központ munkatársai a tanulásszervező és a tanulási tanácsadó, akik az ide betérőknek bemutatják a központ működését, a képzéseket és mindenben felmerülő kérdésben próbálnak segítséget nyújtani.

Az oktató terem nagy tágas, világos helyiség. Egyszerre 10-15 ember képzésére szolgál. A tanulási tér kialakításánál fő szempont volt, hogy barátságos környezetet alakítsunk ki. Egy nagy asztal is található, mely körül a székek körben helyezkednek el, mely ideális lehet akár a csoportos megbeszéléseknél is.
Mellettük számítógép asztalok helyezkednek el 10 laptoppal, amik a képzéseknél lesznek segítségül.
A bemutatóteremben hagyományos flipchart táblával és digitális táblával is találkozhatunk, mely az egyik legfejlettebb módja a mostani tanítási lehetőségeknek.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő