Tanulásszervező: Szakács Andrea

Szakács Andrea 

E-mail: szakacs.andrea@nyitok.hu
Telefon:30 799-2282

 

Szakács Andrea vagyok. 1988-ban születtem Nagybányán, Erdélyben. Szüleimmel 7 éves koromban költöztünk Magyarországra (Kálmánházára), így az általános iskolát már itt kezdtem el.
Debrecenbe 2001-ben kerültem, amikor is a Dóczy Gedeon Református Gimnázium vált az Alma Materemmé, ami egy hatosztályos gimnázium, így 6 évig éltem a kollégium varázslatos környezetében.
Az érettségi után 2007-ben kezdtem meg felsőoktatási tanulmányaimat a Nyíregyházi Főiskola andragógia szakán (művelődésszervező szakirányon).

A tudásom napról-napra bővült, és ebben a három évben vált életem részévé az egész életen át tartó tanulás fogalma. A Lifelong Learning a mottómmá vált, és igyekszem ennek megfelelően egyre szélesebb tudást elsajátítani.
A főiskola elvégzése után elvégeztem egy két éves OKJ-s képzést, mely a képzési szakasszisztens volt. A rengeteg gyakorlattal szervezett képzés keretében ismerkedtem meg a tanfolyam szervezési munka minden lépésével. Ezzel a képzéssel párhuzamosan elvégeztem az agrár E-tanácsadó OKJ-s tanfolyamot. 2012 nyarán részt vettem egy élménypedagógiai képzésen is, melynek keretében eddig 50 óra tréninget vezettem le.
2013 januárjában kezdtem el levelezőn a mesterképzést a Debreceni Egyetem AGTC vállalkozásfejlesztési mester szakán.

2012-ben az első munkahelyem egy művelődési házban volt művelődésszervezőként. Majd 2012 szeptemberétől a Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolájának iskolatitkára-ügyintézője voltam mostanáig.

2007-től kezdve élek itt Józsán a párommal. Az iskolai tanulmányaim mellett elkezdtem a Józsai Református közösség életébe bekapcsolódni, ahol megismerkedtem Gacsályi Zsolt Tiszteletes Úrral. Az elmúlt években az egyházi rendezvények egyik fő segítője voltam, ezzel is rengeteg tapasztalatot gyűjtve. Felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt foglalkoztam.

Nagyon szeretek a szabadban lenni, szeretek kertészkedni és a környezetemet szépíteni. Van két kutyám, akik szívesen segítenek a kerti munkákban. Minden évben kétszer-háromszor elmegyünk túrázni a párommal, illetve igyekszünk minél több helyre eljutni Magyarországon, megismerni hazánkat. 2006 óta van jogosítványom, amit gyakran használok is, mivel nagyon szeretek vezetni.

 

Tanulási tanácsadó: Czollerné Végh Dorottya

E-mail: czoller.dori@nyitok.hu
Telefon:30 799-2283


Czollerné Végh Dorottya vagyok, Kolozsváron születtem, 1970. április 21-én. Férjem Tamás, értékesítési igazgató. Nagyobbik lányom Fuzsina, 22 éves, egyetemi hallgató. Kisebbik lányom Rebeka 17 éves, ő Szakközépiskolában tanul, állatorvos szeretne lenni.

Hogyan vezetett idáig az utam, hogy most itt dolgozhassak?
Édesapám unitárius lelkész volt, az egész élete arról szólt, hogy másokon segítsen. Ezt láttam tőle, ezt tanultam tőle, így ezt a vonalat vittem tovább magammal. Nekem mindig is ő volt a példaképem. 11 éves voltam, amikor ő meghalt, így nagyon gyorsan felnőtté kellett válljak. Beletörődni hosszú évekig nem tudtam, hogy egy óra leforgása alatt odalett az életemből az az ember, aki nekem a biztonságot, a szeretetet, megértést jelentette. Ekkor döntöttem úgy, hogy egészségügyben fogok a továbbiakban tanulni, hogy legalább másokat megmenthessek ilyen fájdalmaktól, és segíthessek a beteg embereknek a gyógyulásban.

23 évet dolgoztam az egészségügyben, mint szülésznő. Segítettem rengeteg születésben, majd felkerültem a nőgyógyászati onkológiára. Ott sajnos már elég kevés pozitív élményben volt részem, kevesen gyógyultak meg a daganatos betegségekből. 15 évet dolgoztam az onkológián. Borzasztóan zavart, hogy nem tudok úgy segíteni a betegeken, ahogy szeretnék, ezért munka mellett természetgyógyászatot kezdtem el tanulni.
Elég széles skálát jártam be a természetgyógyászatban pár év alatt, de megérte, mert sokkal, hatékonyabb tanácsokkal tudtam ellátni a betegeket. Nem csupán a betegségre koncentráltam, hanem arra, hogy a lelküket is gyógyítsam.

Rájöttem, hogy valóban a betegségek zömének lelki alapja van. Így már több sikerélmény volt gyógyulás terén, ezekkel a betegekkel mai napig levelező viszonyban vagyok, és hál’ Istennek egészségesek mind.

Később ismét tanulni vágytam, ezért szintén munka mellett elvégeztem az óvodapedagógiát, gondoltam majd gyerekeken is segítek, hogy egészséges lélekkel induljanak neki a nagyvilágnak. Végül a szakmai gyakorlaton kívül óvodában nem dolgoztam, de kaptam cserébe 15 gyereket, akiknek folyamatosan segíthetek, ők a gyermekeim barátai, és engem az anyjuknak tekintenek.

Szép lassan megváltozott az életszemléletem, és inkább a betegségek megelőzése lett az életcélom, a testi-lelki jólét „egész-sége”. Így búcsút mondtam az egészségügynek, ami tapasztalataim szerint csak fut a betegségek után, és elfedi a tüneteket, de gyógyítani nagyon ritkán tud.

2003-ban költöztünk ki Debrecenből Józsára. Az itteni emberek hozzáállása más, mint a városiaké. Azonnal itthon éreztem itt magam. Visszajöttek gyerekkori szép emlékeim, mikor még falun laktunk. Ahol köszönnek egymásnak az emberek az utcán. Ha baj van, összefognak, és segítenek egymáson. Ahol a szomszédokra mindig lehet számítani.

Nemrég ismerkedtem meg a Nyitok programmal, ami szintén az emberek megsegítésén fáradozik. Így ezzel is azonnal tudtam azonosulni, és remélem, hogy eddigi tanulmányaim segíteni fognak ebben a munkában.

Úgy gondolom, hogy ez a program mindenképpen az emberek életminőségét javítani tudja.
Bátran állok a kihívások elé, mert szeretek nagyon tanulni, és fejlődni, hogy tudásommal mások életét könnyebbé tegyem.

Hobbym a természetjárás, mandala festés, olvasás, horgászat, faragás, sámán dobolás.

 

Debrecen-Józsa Tanulási Központ

A debreceni tanulási központ Józsa szívében helyezkedik el a Józsaparkban, a Közösségi Házban (4225 Debrecen Szentgyörgyfalvi út 9.) .  A tanulási központot Debrecen irányából mindenféle közlekedési eszközzel meg lehet közelíteni. Debrecen központjából jól kiépített bicikli út vezet Józsára. A tömegközlekedési eszközök közül 3 buszjárat és egy vonatjárat áll rendelkezésre a tanulni vágyók részére. Aki pedig úgy döntene, hogy saját gépjárművével szeretne eljönni hozzánk, az bátran megteheti, hiszen nagy és ingyenes parkoló várja az érkezőket.

A tanulási központunk célja, hogy a Józsai lakosoknak, vállalkozásoknak segítséget nyújtsunk képzéseinkkel, illetve szeretnénk Debrecenből is kicsábítani minél több érdeklődőt. A hozzánk betérőket egy tanulásszervező és egy tanulási tanácsadó várja, akik szívesen segítenek és válaszolnak a felmerült kérdésekre.

Tanulási Központ bemutatása

A NYITOTT Tanulási Központ a Közösségi Ház egyik termében helyezkedik el. A terem egyik részében felállítottunk egy tárgyaló asztalt, ahol számítógépet nem igénylő képzéseket tarthatunk 10-12 fő részére, a másik részben pedig gyönyörű környezetben, (10 db) kerek íróasztalok mellett lehet a laptopokon tanulni. Az oktatást egy digitális tábla segíti.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő