Tanulásszervező: Farkas Judit

Farkas Judit tanulásszervező

E-mail:farkas.judit@nyitok.hu
Telefon:30 799-3318


A nevem Farkas Judit. Szakmám szerint szobrász vagyok és alkalmazott grafikus.
Már kiskorom óta vonzottak a művészet különböző ágai, és próbáltam minél több válfaját elsajátítani, kipróbálni.
A művészetek mellett az informatikát és az idegen nyelveket tartom a legfontosabbnak, az embernek feltétlenül ismernie kell a mai világban. Én angolul, németül, és franciául is tanultam.

2008-ban végeztem a Főiskolán, pont abban az időben, mikor a válság kezdődött. Ez idő alatt, szinte lehetetlen volt elhelyezkedni, ha az ember nem tudott felmutatni legalább 5 éves szakmai gyakorlatot.

Több mint két évig voltam munka nélkül, és mikor sikerült is elhelyezkednem, akkor sem tudtam a tanult szakmámban munkát találni.
Ez a 2 év arra tanított meg, hogy az élet nem feltétlenül úgy alakul, ahogyan az ember eltervezi, és az embernek folyamatosan tanulnia és alkalmazkodnia kell a lehetőségekhez.
Manapság szinte lehetetlen egyetlen szakmával talpon maradni, fontos, hogy az ember több lábon tudjon állni. Ezért is jelentkeztem erre a munkára, mert átérzem mások elkeseredését a munkaerő piacon, a félelmet attól, hogy elveszíthetik az állásukat, hogy segíthessek számukra tanulni és alkalmazkodni a mai világhoz.

A 2 évemet én sem töltöttem tétlenül. Amellett, hogy meglévő tudásomat fenntartottam, és frissítettem, új dolgokat is tanultam. Alapító tagja is vagyok a Hungarian Steampunk Community nevű nonprofit szervezetnek, ami kulturális programokat szervez a Steampunk kultúra iránt érdeklődőknek, irodalmi estek, művészeti pályázatok, kiállítás és múzeumlátogatások, beszélgetések keretében. Ennek a szubkultúrának fontos eleme a csináld magad eszméje, az újrahasznosítás, a viktoriánus értékrend és egyfajta környezettudatos látásmód. Ennek hatására tanultam meg szabni, varrni, és kalapot készíteni. Azóta szinte minden ruhámat magam készítem, de ettől függetlenül úgy érzem nekem is maradt még bőven mit tanulnom.

Egyetértek azzal, hogy a tanulás egy életen át szükséges. Különösen a mai gyorsan változó világban az ember egy percre sem hagyhatja abba önmaga képzését.

 

Tanulási tanácsadó: Földesi Dániel

Földesi Dániel

E-mail: foldesi.daniel@nyitok.hu
Telefon:30 799-3319

 

Földesi Dániel vagyok, Egerben születtem 1989. június 13-án és jelenleg is a városban élek.
2009-ben érettségiztem a Pásztorvölgyi Gimnáziumban, ezt követően a családi vállalkozásban kezdtem el dolgozni. 2010-ben tagja lettem Eger Megyei Jogú Város Pénzügyi Ügyrendi Bizottságának külső szakértőként, majd egy évvel később a Eger egyik önkormányzati cégénél a Városgondozás Eger Kft-nél kezdtem el dolgozni.

Mindig is érdekelt a közigazgatás, ezért 2011 novemberében éltem a lehetőséggel mikor megkerestek egy állás ajánlattal a Heves Megyei Önkormányzattól, hogy dolgozzak az Elnöki Kabinetben alelnöki asszisztensként. A közigazgatás átalakulása miatt végül a Heves Megyei Kormányhivatalnál fejeztem be kormánytisztviselői pályafutásomat miután gesztorunk a Heves Megyei Vállalkozás és Területfejlesztési Alapítvány által megismerkedtem a NYITOK programmal.

Örülök neki, hogy az országszerte kialakuló iroda hálózatban a helyi igényekhez igazodó ingyenes képzésekkel segíthetjük az emberek boldogulását az életben és a munkában, ezzel gátat vetve az Egert és környékét is érintő elszegényedésnek és elvándorlásnak. Bízom benne, hogy a tanulási központon keresztül segíthetek az embereknek a mindennapi életben és a munkában való érvényesülésben.

 

Eger Tanulási Központ

Egerben a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért, és a Heves Megye Vállalkozás és Területfejlesztési Alapítvány összefogásával nyílt meg az Egri NYITOK Tanulási Központ a város szívében. Az IPOSZ Székház (Csiky Sándor u. 32.) alsó szintjén helyezkedik el 5 perces sétára a városközponttól, és a távolsági buszmegállótól, így mind a városiak, mind a környéken élők számára könnyen megközelíthető.

A Központ célja a rászoruló, vagy hátrányos helyzetű felnőttek számára ingyenes készségfejlesztő képzések biztosítása, hogy segítse a munkaerő-piacra történő visszatérést vagy beilleszkedést, a szakmai előrehaladást.

A központ 2 oktató teremből áll. Interaktív táblával és nyomtatóval felszerelt csoporthelyiségben maximum 20 fő részére lehet foglalkozást biztosítani a 10 fős nyelvi terem és a 10 számítógépes terem igénybevételével. Számítógépes képzéseket maximum 10 fős csoportokban tudunk indítani. Az ügyfélfogadási, adminisztrációs, szervezési és tanácsadói munkát a tanulásszervező és tanulási tanácsadó munkatársak külön irodában végzik.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő