Tanulásszervező: Czeróczki Ferencné Kati

Czeróczki Ferencné Kati

E-mail:czeroczki.ferencne@nyitok.hu
Telefon:30 799-3307

Nevem: Czeróczki Ferencné. Cegléden születtem. Törtelen élek, két fiúgyermekem van. Ferenc 31 éves és textiltervezőként Párizsban dolgozik. Tibor fiam diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász alapszakán, jelenleg pénzügy mesterszakon államvizsga előtt áll.

A pályám kezdete óta dolgoztam a törteli Szent István Király Általános Iskolában, mint pedagógus és az utolsó 15 évben pedig, mint iskolaigazgató. Rendszeresen vettem részt különféle szakmai továbbképzéseken az élethosszig tartó tanulás szellemiségében és igyekeztem ezt a szemléletet a kollégáim körében is népszerűsíteni, ezért többféle szakmai fejlődési lehetőséget biztosítottam részükre. EU-s pályázati forrásokból jelentős szellemi tőkére és anyagi forrásokra tettünk szert.

Meggyőződésem szerint, számomra a család, a nevelés és tudás színvonalának emelése mindig prioritást élvezett. Munkám során sokat foglalkoztam a hátrányos helyzetű gyerekekkel és szüleikkel. Több olyan pályázatot működtettem, melyekkel tudtam nekik jobb lehetőségeket biztosítani. Megszerveztem a 8 osztály elvégzésének lehetőségét felnőtteknek a helyi iskolában. ECDL tanfolyamokat, idegen nyelvi képzéseket tartottunk a felnőtt lakosságnak. Segítettem iratokat kitölteni, hivatalos leveleket értelmezni, fénymásolni, önéletrajzokat írni. Bátran jöttek hozzám a faluból az emberek. Így próbáltam munkát keresni és találni nekik. 2002-től önkormányzati képviselőként tevékenykedek, elsősorban a művelődési és sport bizottságban. Lakóhelyemen polgárőr vagyok.

A tanulásszervező munkakör leírásában ráismertem a kompetenciáimra. Úgy gondolom, hogy az elméleti ismereteimmel és a szakmai tapasztalatommal, örömmel és pontosan tudom végezni ezt a munkámat is, annak elősegítése érdekében, hogy az alapkészségek és kompetenciák, az életen át tartó tanulás lehetőségei mindenki számára elérhetőek legyenek a ceglédi Nyitott Tanulási Központban.

 

Tanulási tanácsadó: Turjányi Ágnes

Turjányi Ágnes

E-mail: turjanyi.agnes@nyitok.hu
Telefon:30 799-3308


Turjányi Ágnes vagyok Ceglédről, jelenleg 26 éves, nagy lelkesedéssel feltüzelve az új munka iránt.

Először is, nagyon örülök ennek az új lehetőségnek, amely számomra adódott a NYITOK Programtól. Mikor megtudtam, hogy behívnak az állásinterjúra, kicsit izgulva, de reménykedve lépkedtem be az interjú helyszínére. Nagyon jól éreztem magam a személyes elbeszélgetés ideje alatt, hiszen feloldódott a hangulat a teremben.
Az előtte való pár napban felkerestem a program, project honlapját, hiszen addig nem nagyon hallottam erről a dologról. Egyből jó ötletnek tartottam azt, hogy a felnőttek, akiknek esetleg van valamiféle hiányosságuk a tanulmányaikban, vagy csak szeretnének megismerkedni idegen nyelvekkel, s ezáltal a cégüknek, munkahelyüknek segítséget tudnak nyújtani a működésükben, előrelépésükben, ingyen és bérmentve megtehetik ezt a NYITOK Programban.

Tapasztalataim alapján az emberek sajnos nem engedhetik meg azt maguknak, hogy drága pénzért magánórákat vegyenek, beiratkozzanak különböző tanfolyamokra. Úgy gondolom, hogy városomban, Cegléden, nagy sikere lesz majd ennek a programnak, megfelelő koordinálással, szervezéssel egybekötve, hiszen az embereket, tanulni vágyókat könnyedén el lehet érni ezek segítségével.

Szakmai kapcsolatokkal is rendelkezem a városban, elég sok embert ismerek, akik a kultúrához, vezetőséghez kapcsolódnak, s segíthetnek a projekt megvalósításában. Biztos vagyok abban, hogy folyamatosan tudjuk majd biztosítani a résztvevőket, felnőtteket a tanfolyamokra. Fontos az, hogy megfelelő marketinget és reklámozást kapjon a NYITOK. Újságíróként is dolgoztam egy ideig, mely során két helyi lapban is jelentek meg cikkeim, különböző érdekes témákban. Tehát a médiumokat is fel kell majd mindenképpen használni erre a célra, hogy megkönnyítsék majd ezt a folyamatot. Ezen kívül még számos ötletem van arra, hogy milyen oktatókat, tananyagokat szervezzünk be az oktatás folyamán. A helyi, városi önkormányzatban is dolgoztam, ahol jó kapcsolatokat építettem ki, esetleg ez segítheti majd a munkámat kolleganőmmel.
Személyes tapasztalattal is rendelkezem a felnőttképzésről, csak akkor, mint tanuló vettem részt benne. Két angol tanfolyamról van szó, melyekben voltak nagyon jó dolgok is, de sajnos számos hiányosság és nem odaillő negatív rész is, melyeket már másképpen szerveznék, mint tanulási tanácsadó, hogy a felnőttek érdekeit a legmaximálisabban szolgáljuk, igényeiket kielégítsük.

Édesanyámmal, édesapámmal, testvéremmel és a szűkebb-tágabb rokonságommal nagyon jó viszonyt ápolok, lelki támaszaim ők számomra, mely úgy gondolom elengedhetetlen egy jó munkavégzés mellett. Érdeklődési körömnek ez a munka teljes mértékben megfelel, hiszen szakmai végzettségemet tekintve felnőttképző vagyok, melyet a gyakorlatban végre meg is tudok majd valósítani, az emberekkel foglalkozni, segíteni ezzel majd a mindennapjaikat.

Cegléd és környéke tudásszomjasan várja már a NYITOK Programot!

 

Cegléd Tanulási Központ

A ceglédi Nyitott Tanulási Központ az ország Közép - Magyarországi Régiójában, ezen belül Pest megyében és Pest megye délkeleti részén, a Ceglédi kistérség területén található. Cegléd városában pedig a Tanulási Központnak a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár biztosít helyet, mint gesztorintézmény.

Cegléd az ,,Alföld kapujában” helyezkedik el, 38 000 fős lakossággal. Cegléden a főtéri Kossuth-szobor és ezen kívül több köztér, intézmény, emléktábla elnevezése őrzi Kossuth Lajos emlékét, aki 1848 szept. 24-én toborzó körútjának első állomásaként hívta harcba a város lakóit. Innen ered az elnevezés, hogy Cegléd ,,Kossuth Lajos városa”.

A Tanulási Központ a Művelődési Központban, egy szép, csendes, és parkosított környezetben helyezkedik el.  Tágas, virágosított, modernül felszerelt tanulási helyiséggel és irodával, a kor követelményeinek megfelelő informatikai eszközökkel felszerelve várjuk a tanulni vágyó, képzésekre jelentkező embereket.

Termek bemutatása
A Tanulási Központ két helyiségből áll: az oktató teremből és az irodából. Mindkét helyiségben modern bútorok és informatikai eszközök (laptopok, digitális tábla és nyomtatók) találhatók. A szépen festett és lambériázott falak, az új laminált padló és a sok virág még otthonosabbá varázsolják a tanulási környezetet.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő