Tanulásszervező: Pappné Molnár Veronika

Pappné Molnár Veronika

E-mail:pappne.veronika@nyitok.hu
Telefon:30 799-2293

Balatonföldváron élek családommal, társalgási szinten beszélek németül.
2006-ban művelődésszervezői diplomát szereztem Budapesten az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán.

Céljaink megvalósításához cselekvő emberekre van szükség - ezért vállalkoztam 2010-ben arra, hogy képviselőnek jelöltessem magam az önkormányzati választásokon. Ennek köszönhetően jelenleg képviselőként segítem az önkormányzat munkáját és a város fejlődését. Csapatjátékos vagyok, ezért a rám osztott feladatokat legjobb tudásom szerint igyekszem elvégezni.
1994-tól 2005-ig a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Ház programszervezőjeként dolgoztam, ami nagyon meghatározta és még ma is meghatározza az életemet. Ebben a korszakban sok értékes élménnyel gazdagodtam és az óta is szívesen foglalkozom emberekkel. A hozzám fordulóknak, szívesen nyújtok segítséget bármilyen ügyben és problémában.

A balatonföldvári Kolping Egyesület alapító-tagja vagyok, a katolikus egyházközség életében is aktívan részt veszek. Az egyesület munkáját pályázatok írásával és programok, zarándoklatok szervezésével segítem.

Hitvallásom, mely meghatározza szabadidős tevékenységeimet is, a következő: új értékek létrehozása a régi értékek és hagyományok megőrzésével. Karácsonyra és húsvétra mézeskalácsokat készítek, szívesen veszek részt a helyi Foltvarró Klub összejövetelein. Ezen kívül nem áll távol tőlem semmilyen kreatív dolog, legyen szó akár gyöngyfűzésről, akár üvegfestésről. Kreativitásomat a számítógép segítségével is tudom hasznosítani: a Kolping Egyesület számára több kiadványt, oklevelet, tájékoztatót készítettem már.

Balatonföldvárhoz köt a múltam, a jelenem és remélhetőleg a jövőm is. Az emberben mindig van egy kis félsz, mikor új feladatok elé néz, ennek ellenére kíváncsian várom az új kihívásokat.

 

Tanulási tanácsadó: Buzsáki Anna

Buzsáki Anna

E-mail:buzsaki.anna@nyitok.hu
Telefon:30 799-2294

Buzsáki Anna vagyok. Balatonföldváron élek. Ebben a kisvárosban nőttem fel, itt él családom is.
Tanulmányaimat Balatonföldváron a Gróf Széchenyi Imre Általános iskolában kezdtem, majd a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban folytattam. Mivel elsősorban a humán tárgyak iránt érdeklődtem, így a gimnáziumban a magyar és a német szak felé fordult a figyelmem. Ebben a választásban természetesen nagy szerepe volt tanáraimnak és édesanyámnak is, akikre a napig példaként tekintek.
Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi szakán folytattam, ahol 2010-ben magyar-német szakon szereztem diplomát.
A diploma megszerzése után a siófoki KATEDRA Nyelviskolában helyezkedtem el némettanárként. Pályakezdőként itt remek lehetőség nyílt számomra, hogy elméleti tudásomat a gyakorlatban is alkalmazhassam, ehhez rengeteg segítséget és ötletet kaptam tanártársaimtól.

Mivel tanárként a környékben sajnos kevés álláslehetőség adódik, ezért 2011-ben egy siófoki panzióban kezdtem dolgozni recepciósként, ahova 2012-ben panzióvezetőnek hívtak vissza. Ez a munka jó lehetőséget adott számomra, hogy egy új szakmában szerezzek tapasztalatot, melyben természetesen a nyelvtudásom is fontos szerepet kapott. Úgy gondolom, hogy bár az idegenforgalom nem igazán kapcsolódik tanári végzettségemhez, de remek alkalmat adott arra, hogy kipróbálhassam magam egy új területen, új embereket ismerhessek meg, látóköröm bővüljön.
Véleményem szerint minden tudás, gyakorlat hasznos, vagy a későbbiekben még hasznosítható lesz még akkor is, ha azt az ember az adott pillanatban nem is érzi.
Az idegenforgalomban való jártasságomnak köszönhetően megtanultam bánni az emberekkel, különféle helyzeteket kezelni és megoldani, valami csapatban dolgozni. 

A NYITOK – csapat tagjaként igyekszem megszerzett tudásomat a szervezet javára használni, és bízom abban, hogy kollégáimmal együttműködve egymás segítségére lehetünk. Külön nagy öröm számomra, hogy szülővárosomban, Balatonföldváron dolgozhatom, és így lehetőség nyílik számomra, hogy mind a városért, mind a környékbeli emberkért tehessek, úgy is mint tanár és úgy is mint szomszéd, barát, akihez a lakosok bizalommal fordulhatnak.

 

Balatonföldvár Tanulási Központ


A Balatonföldvári NYITOTT TANULÁSI KÖZPONT (NYITOK) szolgáltatásai a Balatonföldvári Kistérség 13 településének (Balatonföldvár, Balatonőszöd, Balatonszárszó, Balatonszemes, Bálványos, Kereki, Kőröshegy, Kötcse, Szántód, Nagycsepely, Pusztaszemes, Szólád, Teleki) területére terjed ki.

Balatonföldvárt, a fürdőhely létrehozását Széchenyi Dénes gróf álmodta meg és fia, Imre segítségével került megvalósításra. Földvár ma is parkos, ligetes, felkapott üdülőhely.

A tanulási központ a városalapító család volt villájában, a ma már önkormányzati tulajdonban lévő Kulipintyóban, két tanteremben várja a tanulni vágyókat. A gyakorlatorientált tanulási programok a munka világába való könnyebb visszatéréshez adnak segítséget többek között az informatikai alapismeretek, az idegennyelvi képzések (a helyi igények alapján szerveződő nyelvi csoportok), álláskeresési kompetenciák, foglalkoztathatóságot javító kompetenciák, vállalkozói készségek, családi pénzügyek kezelésének fejlesztése területén.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő