Tanulásszervező: Bíró Tamásné

Bíró Tamásné tanulásszervező

E-mail: birone.edina@nyitok.hu
Telefon:30 799-3362


Bíró Tamásné (Edina) vagyok a Rozsályi Nyitott Tanulási Központ tanulásszervezője, 1987-ben születtem. Tősgyökeres Rozsályi vagyok. 2006-ban kötöttem házasságot, két gyermekem van, Tamáska 6, Hanna 4éves.

Érettségimet a Csengeri Ady Endre Gimnáziumban szereztem, majd Szociális gondozó és szervező képzésen vettem részt, ahol sikeres vizsgát tettem. Fontosnak tartom az élethosszig tartó tanulást így jelenleg Gyógypedagógiai asszisztens képzésen veszek részt.

Rozsályiként célomnak tűztem ki az itt élő emberek segítését a szociális és egyéb hátrányaik leküzdésében. Részt vettem az Alapítvány korábbi projektjeiben, a Norvég projekt folyamán, aktíván segítettem a tanulásszervező munkáját. Így lehetőségem nyílt rálátni a projektre, megismerni az ott végzett tevékenységeket és a célcsoportokat. Az Alapítvány és az Önkormányzat pályázatainak megvalósításában is aktívan közreműködök, segítve a projektmenedzsment munkáját.

A Tanulási Központ célcsoportjával szinte mindennapos kapcsolatom van, köszönhető ez az eddigi és jelenlegi munkámnak, bíznak bennem és szívesen fordulnak hozzám segítségért.
Itt Rozsályban szinte mindenki foglalkozik mezőgazdasági termeléssel, igaz, hogy nekünk szántóterületünk nincs, de alma termesztéssel a családom részére zöldség termesztéssel foglalkozom. Ez szintén kapcsolódási pontot jelent a célcsoporttal, hiszen a Rozsályi Tanulási Központ legfőbb célcsoportja a mezőgazdasági őstermelők.

Szabadidőm nagy részét a gyerekeimmel töltöm. Együtt szívesen végzünk kreatív tevékenységeket.
Tanulásszervezőként célom, hogy a munkámban helyt álljak, a Központ részévé váljon a térség vérkeringésének, az itt élő emberek lehetőségei kitáguljanak a működésünk során.

 

Tanulás Tanácsadó: Krakkó Károly

Krakkó Károly tanulási tanácsadó

E-mail: krakko.karoly@nyitok.hu
Telefon: 30 799-3363


2003 májusától dolgozom Rozsály településen. Egy szomszédos kistelepülésről, Nagyhódosról kerültem Rozsályba, polgári szolgálatos katonaként. Az akkori polgármester, Ignácz Zoltán örömmel fogadta a lehetőséget, mivel szakképzett munkaerő hiányában az egy évvel korábban kialakított Teleház kihasználatlan volt.

A Teleház akkori és jelenlegi fenntartója, az Önkormányzat képviselő-testülete által, 1993-ban létrehozott Rozsály Községért Jóléti Szolgálat Helyi Alapítvány.2004-ben E-magyarország Pontot alakítottunk ki kormányzati támogatással, ezzel egy időben vált elérhetővé településünkön a szélessávú Internet szolgáltatás.
2007 decemberétől az Alapítvány Helyi Televíziót működtet, Rozsály TV néven. 2010 májusától Nyitott Tanulási Központot működtetünk, ahol tanulásszervezői munkakört töltöttem be. A projekt keretében ECDL vizsgaközpont és felnőttképzési intézmény akkreditációt szereztünk.

A fenti tevékenységek mellett 4. éve informatikát tanítok a helyi Általános Iskolában óraadóként.
2012 októberétől, Háztáji növénytermesztés és állattartás képzésen, gyakorlati oktatóként dolgozom, heti két nap.

A fenti tevékenységek ellátásához széleskörű végzettséggel rendelkezem.

  • mezőgazdasági gépszerelő és gépüzemeltető szakmunkás bizonyítvány,
  • ezüst-, aranykalászos gazda (OKJ),
  • méhész (OKJ)
  • pénzügyi-, számviteli ügyintéző, mérlegképes könyvelő (államháztartási és vállalkozói szak) (OKJ) - ECDL komlpex bizonyítvány
  • IT mentor (OKJ)
  • Informatikai mérnök (főiskola)

A térség önkormányzataival nagyon jó kapcsolatot ápolok, Nagyhódoson alpolgármesterként tevékenykedem. Munkám során szem előtt tartom a térség lakóinak érdekeit, törekszem arra, hogy projektjeink által a lehetőségeik növekedjenek, a halmozottan hátrányos helyzet ellenére is. Jelen projekt által olyan képzések és szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyek lehetőségeket nyithatnak a számukra.

Szabadidőmben édesapámmal szívesen méhészkedem, kertészkedem. A térségben születtem, itt dolgozom, itt képzelem el a jövőmet.

 

Rozsály Tanulási Központ


A Rozsályi NYITOTT Tanulási Központ (Nyitok) az Erdőháti mikro térség központi településén Rozsályban került kialakításra. Vonzáskörzetét 15 kistelepülés alkotja (96 – 890 fő), összesen körülbelül 6.000 fő.

A Tanulási Központ munkáját gesztor szervezetként a Rozsályi Jóléti Alapítvány segíti, mely 1993-ban jött létre a szegénység és a munkanélküliség okozta súlyos szociális nehézségek csökkentése céljából, 1998-tól közhasznú szervezet. Főbb tevékenységei: szociális fürdő és mosókonyha működtetése, önellátó gazdaságok ösztönzése, rászoruló idős lakosság segítése, teleház működtetés 2002-től, helyi információs TV csatorna Rozsály TV néven 2007-től, Béres András Hagyományőrző Kör 2008-tól, 2010 májusától Nyitott Tanulási Központot, Jóléti Bolt (szociális alapon, alaptevékenységként, 2011 júliusától)

Tanulási Központ célcsoportja a munkanélküliek, alacsony iskolai végzettségűek, mezőgazdasági őstermelők, vállalkozók, hátrányos helyzetű lakosság.
Rohanó világunkban csaknem elengedhetetlen a számítógépes ismeret,  a nyelvtudás és még sok minden más is. Az Erdőhát mikrotérség szociálisan,- gazdaságilag,- kulturálisan,- elmaradott lakosságának kíván segítséget nyújtani a Rozsályi Nyitott Tanulási Központ az egyéni kompetenciák fejlesztésével.

A Rozsályi Nyitott Tanulási Központ három helyiségből áll, egy ügyfélfogadó iroda, egy oktatóterem és egy tárgyaló. Valamennyi szoba jól felszerelt és eszközökkel jól ellátott. Az ügyfélfogadóban kapott helyet egy asztali számítógép, ami dupla monitorral van ellátva.  A projektor és az interaktív tábla, 10 db tanulói laptoppal együtt az oktatóteremben kapott helyet.

 

1 2 3 Következő
Baja Tanulási Központ
6500 Baja Árpád tér 1.
Balassagyarmat Tanulási Központ
2660 Balassagyarmat Rákóczi út 18.
Balatonföldvár Tanulási Központ
8623 Balatonföldvár Petőfi Sándor u. 9.
Balatonfüred Tanulási Központ
8230 Balatonfüred Arácsi út 2
Békéscsaba Tanulási Központ
5600 Békéscsaba Aulich u. 6.
Békés Tanulási Központ
5630 Békés Piactér 3. I. em.
Budapest IV. kerület Tanulási Központ
1046 Budapest Klauzál u. 10.
Budapest VIII. ker. Tanulási Központ
1084 Budapest Mátyás tér 15.
Cegléd Tanulási Központ
2700 Cegléd Kossuth tér 5/a.
Csurgó Tanulási Központ
8840 Csurgó Baksay Sándor u. 6.
Debrecen-Józsa Tanulási Központ
4225 Debrecen-Józsa Szentgyörgyfalvi út 9.
Derecske Tanulási Központ
4130 Derecske Dr. Mustó Sándor u. 19.
Dunavecse Tanulási Központ
6087 Dunavecse Fő út 35.
Eger Tanulási Központ
3300 Eger Bethlen Gábor u. 9. 3. emelet 18.sz. iroda
Gyöngyös Tanulási Központ
3200 Gyöngyös Vármegyeház tér 1.
Győr Tanulási Központ
9022 Győr Czuczor Gergely u. 30.
Hajdúböszörmény Tanulási Központ
4220 Hajdúböszörmény Lévai Márton u. 4.
Hódmezővásárhely Tanulási Központ
6800 Hódmezővásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70.
Kaposvár Tanulási Központ
7400 Kaposvár Honvéd u. 5.
Kapuvár Tanulási Központ
9330 Kapuvár Győri út 2.
1 2 3 Következő