NYITOK Közösségi Tér

A képzésen résztvevők itt oszthatják élményeiket a többi részvevővel. Az itt megjelenő írásokkal az a célunk, hogy a képzéseken részt vevők egymásnak, egymással olyan információt is megoszthassanak, melyet egyébként a fizikai távolság miatt nem állna módjukban. Ezzel segítenénk résztvevőinket, hogy egymáshoz közelebb kerüljenek, egymást megismerhessék.

Havasi Beáta - Budapest IV. kerület

A NYITOK hálózatba GYES-en lévő anyukaként regisztráltam. A munkába való visszatérésemhez szerettem volna az angol nyelvtudásomat felfrissíteni és gyarapítani. Az órák beszédcentrikussága és a változatos témakörök segítségemre vannak abban, hogy a rejtett tudásom aktiváljam. A kis csoportlétszámnak köszönhetően sok lehetőségem van a „szereplésre”. Elégedetten várom a folytatást.

Horváth Alida – Sármellék

Nagyon örültem, hogy sikerült a NYITOK-ban részt vennem a képzésen. Két kisgyerekem van, s a nyelvismeret a mi térségünkben fontos tudás, mellyel a GYES lejárta után nagyobb eséllyel kapok állást.

Dobsa Sándorné – Pécs

A NYITOK-nál jelentkeztem számítástechnikára és meglepődésemre csak én voltam egyedül mozgássérült. Társaim úgy fogadtak el, mintha már régebbről ismernénk egymást. A tanórák jókedvűen teltek, a Tanár Úr érhetően oktat, ha nem értünk valamit, többször elmagyarázza. Feltétlenül fontos volt számomra, hogy az oktatás ingyenes, mert magamtól nem tudtam volna kifizetni.


Koleszár Gábor – Sárospatak
oktató - német nyelv

Minden hallgató más céllal érkezik a tanfolyamra. Van, akinek a diplomájához van szüksége a nyelvvizsgára, van, aki a külföldön élő rokonaival, barátaival szeretne kommunikálni idegen nyelven, van, akinek a munkájához elengedhetetlen és van, aki csak hobbiból tanulja a német nyelvet. Bárki, bármilyen céllal is érkezik ide, ezen projekt keretén belül indult tanfolyamokon elérheti célját.

Éppen a célok különbözősége miatt nagy hangsúlyt fektetek elsősorban a kommunikációra, a szituációkban, a mindennapi élethelyzetekben történő kommunikáció gyakorlására, valamint a nyelvtani szerkezetek megértésére és gyakorlására. Óráimat változatos feladatokkal és módszerekkel építem fel, szeretem a páros- és csoportos, valamint a hallásértési feladatokat.

Néhány csoportban a résztvevők különböző szinteken beszélik, értik a nyelvet, de mindig segítőkészek egymással. Ez a kiscsoportos oktatás egyik előnye, hogy nem engedjük lemaradni a hallgatókat, mindig van idő és lehetőség a differenciált oktatásra. Emellett kommunikatív, közösségformáló játékokkal igyekszem az órák jó hangulatát fenntartani.

Molnár Rozália - Hódmezővásárhely

Jelentkezésem oka, hogy bővíthessem számítógépes ismereteimet. Megtanultunk e-mail címet készíteni, levelet írni és fogadni jelszó megadásával. Tudunk új mappát létrehozni pendrive használatával. Megtanultuk az elektronikus ügyintézésben az ügyfélkapu, városi honlap, adóügyek, otthoni ügyintézéshez-gáz, villany, stb. szolgáltatással kapcsolatos dolgokat. Tájékozódtunk az EU-s önéletrajz szabványával is. Ismereteim úgy érzem, sok mindennel bővültek.

Cziglédi György - Budapest VIII. kerület

Mindenképpen hasznosnak tartom az angol programot, mivel ez egy világnyelv. Kisebbségi érzésem van akkor ha információs világunkban esetleg lemaradnék a külvilág híreiről. Jelenleg párhuzamosan OKJ villanyszerelő képzésben részesülök és mivel állandóan fejlődő szakmáról van szó, az angol nagyon hasznos számomra. A hangulat jó, pozitív és gördülékeny a tanítás és a tanulás. Sok és jó minőségű készlettel rendelkezik a tanárnő. Köszönjük a lehetőséget!

Linzenbold Krisztina – Derecske

A közelmúltban egy kedves ismerősömtől hallottam erről a nagyszerű lehetőségről, melynek, mint GYED-en lévő, hamarosan a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó anyukaként nagyon örültem. A képzés színvonala, szervezettsége kiváló. Az oktató kiemelkedő szakmai tudása és empátiás készsége, töretlen optimizmusa is hozzájárul ahhoz, hogy élmény legyen a tanulás elsajátítása. Ez egy remek lehetőség, melynek keretein belül, barátságos környezetben fejleszthetjük nyelvtudásunkat, aminek jelentősége, mint tudjuk egyre inkább felértékelődött napjainkban és igen magas társadalmi értékkel bír.

Olajos Lőrinc – Karcag

Jó lehetőségnek tartom, mert munka mellett is rugalmasan lehet végezni. Az oktatásszervezés tökéletes és a szervezők nagyon segítőkészek. Tanárunk fiatalos lendülettel nagyon türelmes hozzáállással végzi tanítós feladatát. A csoportlégkör jó és lassan családias a hangulat.

Ungi Beáta – Kisújszállás

A NYITOK programmal a munkahelyemen keresztül ismerkedtem meg. Azért jelentkeztem, hogy a német nyelvi tanulmányaimat felelevenítsem és kibővíthessem, ezáltal el tudjak helyezkedni a szakmámban. A tanulási programokat nagyon színvonalasnak tartom, mind szervezés, mind oktatói oldalról. A viszonylag kis óraszámú moduloknak köszönhetően, nagyobb a sikerélményem és a lelkesedésem is. Köszönöm, hogy itt lehetek.

Papp Katalin - Pápa

Ismerősömtől hallottam erről a lehetőségről. Érdekeltek a nyelvek, és további életem alakulását nyelv nélkül elképzelhetetlennek tartom. A megnövekedett idegenforgalom, utazás szükségessé teszi az emberek egymás közötti kapcsolatteremtését. Örültem, hogy rendkívüli türelmű tanárt kaptunk. Remekül összenőtt a csoport és bízunk a folytatásban. Köszönjük a lehetőséget és Németh Gabriella mindenre kiterjedő kedvességét.

Belesné Illés Izabella – Gyöngyös

Valamikor (vagy ezer éve) oroszt tanultam. Aztán szakközépiskolában 4 évig angolt, ami arra volt elég, hogy belekóstoljak, de igazán stabil tudásra nem tettem szert. Egyszer véletlenül jutottam el a gyöngyösi tanulási központba és rájöttem, hogy itt a remek alkalom, hogy rendesen megtanuljam az angolt. Megmondom őszintén az is motivált, hogy a képzés ingyenes. Jelenleg ugyanis nem tudnék rá költeni. A világban kötelező valamely idegen nyelv ismerete, ha az ember érvényesülni akar. Gyermekemnek is tudok segíteni így már látom a fényt az alagút végén. Köszönök mindent!

Fodor Gabriella - Szarvas
A NYITOK német nyelvű tanfolyamra azért jelentkeztem, hogy felfrissítsem a réges-rég tanultakat és további ismereteket szerezzek. Ez egy remek lehetőség, itt a lakóhelyemen, ahol élek és dolgozom, anyagi megterhelés nélkül. Az órák jó hangulatban teltek, beszédközpontúak, a kis létszám lehetővé teszi a hatékony tanulást. A terem felszereltsége nagy meglepetés volt, az „okostábla” és a laptopok nagyban segítik a tanulást. A szervezők készségesek bármilyen felmerülő kérdés esetén.

Mayer Krisztina – Baja

A Nyitott Tanulási Központ hálózatát azért választottam egyéb képzési formák helyett, mert végre egy olyan program jött létre, amely a hátrányos helyzetű, vagy alacsony jövedelmű személyek képzését támogatja. A képzésen jól éreztem magam és a meglévő tudásomat, sok hasznos információval bővíthettem. Teljesen meg vagyok elégedve a képzés színvonalával és a szervezéssel is. Az oktatásban a fő hangsúly nem csak az elméleten volt, hanem a gyakorlaton is.

Gál Sándor – Sárbogárd

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy annak idején jelen lehettem a Sárbogárdi Nyitott Tanulási Központ megnyitóján. Az ott elhangzottak megerősítettek abban, hogy tanfolyami keretek között bővítsem nyelvi ismereteimet. Német nyelvtanfolyamra jelentkeztem. A csoportom lelkes, a tanulást komolyan vevő jelentkezőkből állt össze.  A program időbeosztása számomra kedvező. Kellemes környezetben adódott lehetőségem a német nyelv alaposabb elsajátítására és ami szerintem különösen fontos,a tanultak szóban, különböző szituációkban történő gyakorlása. Ezek a gyakorlások nagyban elősegítik, hogy a jövőben bátran meg merjek szólalni.

Dónáczné Holzmüller Dóra – Kőszeg

Dóri vagyok, egy kétgyermekes anyuka. Úgy költöztünk Kőszegre, hogy a nagymamák messze laknak és nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni. Arra gondoltam, ha lenne megfelelő nyelvtudásom, akkor nagyobb esélyem lenne. Mivel jelenleg munkanélküli vagyok, örültem, hogy ingyenes képzést ígértek. A NYITOK adott lehetőséget arra, hogy tanulhassak.

Maczelka Zoltán – Cegléd

Cegléden lakom és azért jelentkeztem a Nyitott Tanulási Központba, mert itt színvonalas oktatás folyik és kellemes környezetben, korszerűen felszerelt tanteremben tanulhatok. Bízom benne, hogy az itt megszerzett tudást a későbbiekben kamatoztathatom és ezáltal könnyebben találok munkalehetőségeket is.

Rák László Józsefné – Sárospatak

A NYITOK képzéseiről egy ismerősömtől hallottam. Nagyon sok érdekes tanfolyamról értesültem, amikor elmentem jelentkezni. Az elsőként beindult német nyelvtanfolyamon vettem részt, az órák hangulatosak és érdekesek voltak. Az oktatás színvonalas. Az első órán még semmit sem tudtam németül, azonban 1. modul végére, már tudtam beszélni a családomról, tudok számolni és el tudok mondani magamról az alapvető dolgokat. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a képzésre és csak ajánlani tudom másoknak is!

Steig Krisztián – Pécs

A NYITOK-nál a kis létszámú csoportok lehetővé teszik, hogy kihangsúlyozódjon az egyéni teljesítmény, barátságosabbnak mondható a tanulási környezet is. Anyagi kötelezettség nincsen, hogy ne kösse röghöz az embert és nincsen benne a rizikófaktor miatti stressz. Ha az embert nagy kötelezettségek elé állítják, az csökkenti a teljesítményt, de ebben az esetben a személyek szabadabbak és előjöhet az egyéni kreativitás is. Jobb szívvel végzi el és azért csinálja végig, mert szeretné, nem azért mert kötelezik rá.

Szabó Imre Kecskemét

Vendéglátásban dolgozom, így az állásom megtartásához szükséges a német nyelv ismerete. A NYITOK lehetővé teszi, hogy a munkám mellett tanulhassak., időbeosztásával alkalmazkodott az igényeimhez. A technikai felszereltsége, élménnyé teszi számomra a tanulást.

Ternyákné Bálint Hajnalka – Kőszeg

Nagyon elégedett voltam, mind a tanárnővel, mind a tananyaggal, már egy modul alatt is rengeteget tanultunk németül. Sajnálom, hogy nem tudom folytatni, de örömömre, sikerült elhelyezkednem. Jó emlékekkel távozom a NYITOK-ból.

Lázár Szabolcs – Pécs

Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet erre a lehetőségre. Több szempontból is szükségem van a német nyelv ismeretére, egyrészt a diplomához a német nyelvvizsgát teljesítenem kell, másrészt a munkám során is tudom hasznosítani. A csoporttársak jókedvűek, kedvesek és szorgalmasak. A tanárnőnek nagyon pozitív, előremutató a hozzáállása.

Demeter Krisztina – Csurgó

Az angol nyelvet azért választottam, mert a mai világban nagyon fontosnak tartom az elhelyezkedésben. A térítéses nyelvtanulás nagyon költséges. A nyitok programhoz örömmel csatlakoztam, mert itt ingyen tanulhatok. Itt remek a szervező csapat és magasan képzett oktató segíti a nyelv elsajátítását. A kis létszámú csoportban könnyen megy az angol tanulása és a kiejtés elsajátítása. Másoknak is bátran ajánlom!

Szalainé Kósa Krisztina – Szigetvár

Három iskolás gyermekem van, rendszeresen segítem őket, de ez német nyelvből nehezen ment. Mióta a Nyitok tanulási programjában részt veszek, délután közösen tanulunk.  Meghallgatják, mit tanultam, elmondják véleményüket. Örülnek és büszkék rám a gyermekeim, hogy újra tanulok és mennyi minden tudok már, amivel segíthetem őket.


Magyar Istvánné – Sárbogárd

Otthon is van számítógépem, de nem nagyon értettem hozzá. Nagyon szerettem volna megtanulni a kezelését, ezért is örültem nagyon, mikor adódott a lehetőség, hogy megtanulhatom a használatát és az informatika alapjait. Ebben a mai számítógép alapú világban nem tudhatja az ember, hogy mikor veheti hasznát ezeknek az ismereteknek. Örülök, hogy bekerülhettem a csoportba és bízom benne, hogy a későbbiekben is tovább fejleszthetem tudásomat és ezáltal könnyebben találhatok munkát.

Welsch Márta – Tata

A tatai helyszínen zajló német nyelvtanfolyamot, tíz fős kis lelkes csoportomban kezdtem meg. A színvonalas oktatás során a beszédközpontú órák a jellemezőek, ahol senki sem kerülheti el a szereplést. A számos valós élethelyzetet illusztráló párbeszédeken keresztül, játékos tanulás során gyakorolhatunk. Az órák jó hangulatban telnek, minden alkalom végén plusz információkkal töltekezve térünk haza. Úgy gondolom, hogy az erre fordított idő és az itt megszerzett tudás előnyére válik a csoport minden tagjának.


Gyárfás Edit – Szolnok

Az önmagunkkal szemben támasztott igényeink kielégítésére is ad lehetőséget ez a program. Jelenleg angol tanfolyamra járok. Személyes és közösségi feladataink elvégzéséhez is segítséget kaphatunk itt, attól függően, hogyan használjuk fel a megszerzett tudást.  Ösztönözhetjük a családot, barátokat, ismerősöket megoldások keresésére például, hogyan csökkenthetjük költségeinket. A Mindennapi pénzügyek képzés ezen segíthet. ismerkedés, kommunikációs, tájékozódás ez mind lehetséges az interneten keresztül. De a számítógép csak akkor tesz nekünk jó szolgálatot, ha tudjuk kezelni. Ebben segíthet a Számítástechnikai ismeretek képzés. Nem nyugszom bele, hogy a telefon okosabb nálam. Megpróbálom megtanulni, hogy bánjak vele. Tanulni mindig érdemes!

Zanáné Komáromi Edit – Szolnok

A képzésre nagy izgalommal és érdeklődéssel jelentkeztem. A számítógépes tevékenység a mindennapi munkám szerves része. A régen tanult ismereteimet a képzésen új programok gyakorlatban történő alkalmazásával segít ez a modul. Öröm, hogy a program keretében, valóban személyre szabottan működik az oktatás. Köszönet, hogy lehetőség van arra, hogy mindenkinek saját laptopot biztosít a program. Külön köszönet az iroda munkatársainak, hogy akinek nincsen otthon saját számítógépe, annak rugalmasan biztosítanak számítógép használatot és gyakorlást a Központban.

Ádám Erika – Szolnok

Azért jelentkeztem a Nyitott Tanulási Központ angol tanfolyamára, mert szeretném ezt az idegen nyelvet a gyakorlatban is használni. Szolnokon belül könnyen megközelíthető helyen található. A tanfolyamon elméletben és gyakorlatban is a legjobb oktatást kapjuk. Az oktató külön tananyaggal segíti az angol nyelv elsajátítását és nagy hangsúlyt fektet a szóbeli gyakorlásra is. Ennek köszönhetően óráról –órára gyarapszik a tudásomat. A csoporttársaim kedvesek és segítőkészek, jó hangulatban telnek az órák. A tanfolyam teljesen ingyenes, ami nagy segítséget jelent nekem.

Barabás Vilmosné – Dunavecse

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy tanulhatok! Jól felszerelt termet kaptunk, aminek nagyon örültünk! A lehetőség adott, hogy elsajátítsuk a számítógép kezelésének használatát.  Köszönöm a csoport segítőkészségét!Demeter Róbert – Baja

Meg voltam elégedve a tanfolyam színvonalával, az oktatással és a csoporttal is. Nagyon jó hangulatban teltek az órák, családias légkörben. Előnyömre vált az oktatás, sokat tanultam belőle, köszönöm a lehetőséget!
Lendvai Cintia – Kaposvár

Az egyik kedves ismerősömtől hallottam erről a tanfolyamról, mert angol középfokú nyelvvizsgát szeretnék tenni. A kis létszám miatt, szerintem sokkal kedvezőbb a tanulás, több odafigyelést kapunk. Kezdőknek és haladóknak is egyaránt felkészítést és felelevenítést biztosít. Szeretek idejárni, mert az időbeosztás is megfelelő számomra és nem terhel meg a tanulás sem.Faith János – Kaposvár

A program lehetővé tette számomra, hogy munka mellett idegen nyelvet tanulhassak. Kellemes környezetben, jó hangulatban teltek az órák, így a tanulás is sokkal könnyebben ment. Úgy érzem, a megszerzett tudás, sokszor hasznomra fog még válni az életben.

Bódi Miklósné – Békéscsaba

Én egy ideje kiestem a munka világából, így ez a nyelvtanulási lehetőség egy jó alkalom ismét közösségben lenni , kipróbálni magamat, és nyitni új dolgok felé. Az órák hangulatosak, lendületesek, örömmel és érdeklődéssel végzem a feladatokat, jó érzés tanulni és fejlődni.
Peredi Mária – Győr

A kurzus a beszédközpontúság miatt tetszett nagyon. 

Így több lehetőség nyílt a megszólalásra, gyakorlásra, mintha kitöltendő feladatokat, vagy feladatsorokat kaptunk volna.
Brachna Bernadett – Szarvas
 
2014. januárban kezdtem el az angol nyelvtanfolyamot a Szarvasi Nyitott Tanulási Központban. A tanulásszervezők már a képzés előtt rengeteg hasznos információval és ez a későbbiekben sem volt másképpen. A tanfolyamra azért jelentkeztem, mert számomra nagyon fontos a folyamatos fejlődés, tanulás akár munka mellett is. A központ ez az igényemet maximálisan kielégíti, profi oktató igényeimhez mérten szervezte meg a képzést. Ami a Nyitott Tanulási Központ mellett szól: nyitottság, rugalmasság, profizmus!
 

Varga Ibolya – Balatonfüred
 
A támogatott tanfolyamra azért jelentkeztem, mert a jelenlegi munkahelyemen, a balatonfüredi vasútállomás pénztárában egyre inkább hiányát éreztem, hogy nem beszélem az angol nyelvet. Ha megnyitja az ember a számítógépet, akkor zavar, hogy nem értem meg az angol szövegeket. Ezen kívül a 10 éves kislányom is angolt tanul az iskolában, de nem értettem abból sem semmit. Nagyon megörültem a lehetőségnek és nem is csalódtam, a tanárunk mindent megtesz, hogy elsajátítsuk az alapokat. A tanuló közösség is nagyon motiváló, segítjük egymást. Köszönjük a lehetőséget!
 

Varga Lászlóné – Baja
 
Az angol az a nyelv, amivel bárhol lehet érvényesülni a világban. Meglévő csekély tudásomat szerettem volna fejleszteni, nagyon jól érzem magamat a csoportban, jó, hogy sokat tudunk gyakorolni. Ajánlani tudom mindenkinek, hogy akit érdekel, csatlakozzon!
 


Szabó László – Szekszárd
 
Ismerőstől hallottam erről a lehetőségről.  Azonnal jelentkeztem, mert két okból is fontosnak tartom: részben a saját fejlődésem, részben a munkahelyemen való helytállás érdekében. Úgy érzem, jól döntöttem. Mind az oktató, mind a tanulásszervező részéről minden segítséget megkapok. Köszönöm a lehetőséget!
 

Bitz Józsefné – Szekszárd
 
A NYITOK programról ismerősöktől hallottam és a városban elhelyezett plakátokról tájékozódtam. A tanulásszervezővel és az oktatóval elégedett vagyok. A terem elosztása, a gépek felszereltsége nagyon tetszik. A képzés segítségével ismeretanyagom bővült, a mindennapokban alkalmazni tudom. Több tanfolyamon már részt vettem, de ilyen barátságos tanulásszervezővel és oktatóval nem találkoztam. Ha lehetőségem lesz rá, szeretném folytatni a felkínált modulokat.
 
 
Szolnokiné Gyökös Gizella – Debrecen-Józsa
 
A NYITOK angol nyelvű óráira azért jelentkeztem, hogy felfrissítsem a réges- rég tanultakat. Remek lehetőség volt ez számomra, hiszen itt helyben a lakóhelyemen egy barátságos környezetben tanulhatok, és ezért nem kell beutaznom a városba, a kis csoportlétszám pedig lehetővé teszi, hogy intenzíven gyakoroljuk és beszélhessük a nyelve - See more at: http://www.nyitok.hu/nyitok-kozossegi-ter?index=2#sthash.UKPnehVj.dpuf
A NYITOK angol nyelvű óráira azért jelentkeztem, hogy felfrissítsem a réges- rég tanultakat. Remek lehetőség volt ez számomra, hiszen itt helyben a lakóhelyemen egy barátságos környezetben tanulhatok, és ezért nem kell beutaznom a városba, a kis csoportlétszám pedig lehetővé teszi, hogy intenzíven gyakoroljuk és beszélhessük a nyelve - See more at: http://www.nyitok.hu/nyitok-kozossegi-ter?index=2#sthash.UKPnehVj.dpuf
A NYITOK angol nyelvű óráira azért jelentkeztem, hogy felfrissítsem a réges- rég tanultakat. Remek lehetőség volt ez számomra, hiszen itt helyben a lakóhelyemen egy barátságos környezetben tanulhatok, és ezért nem kell beutaznom a városba, a kis csoportlétszám pedig lehetővé teszi, hogy intenzíven gyakoroljuk és beszélhessük a nyelvet.
 
 
 
Vágó Piroska - Kecskemét
 
Már első alkalommal kellemes meglepetés volt a terem modern felszereltsége. Amikor kiderült, hogy nincsenek tankönyveink, kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor hogyan és miből fogunk tanulni, de a high-tech technológia mindezt kárpótolja.  smart táblán elképesztő effekteket és műveleteket képes végezni a hozzáértő tanár, majd mindezt elküldi nekünk mailben, hogy a későbbiek során újra átnézhessük, valamint így nincs szükség munkafüzetekre sem. Külön laptopja van mindenkinek, ahol online követheti a feladatokat
 
 
 
Bogdán Hajnalka – Kőszeg
 
A csoporttársak vidámak, tanulni vágyók és szinte minden korosztály képviselteti magát. A tanterv a használhatóságot tartja szem előtt, a tanárnő minden felmerülő kérdésre készséggel válaszol. A tanórák nagyon jó hangulatban telnek, sok a közös és játékos feladatmegoldás, mellyel a tanulás is könnyebben sikerül.
 
 
 
 
Gerencsér Attiláné - Kapuvár
 
Ez a program engedte, hogy úgy osszam be az időmet, hogy ott lehessek minden órán három kisgyerek és munka mellett is. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás mellett, igazi közösségi kikapcsolódást is nyújt a program. Eladóként dolgozom és sokszor kellemetlenül éreztem magam, ha külföldi vásárlóval kellett foglalkoznom. Remélem, sikerül minél többet elsajátítani a nyelvtanulásból, bátrabban viszonyulhatok a munkám által másokhoz is. - See more at: http://www.nyitok.hu/nyitok-kozossegi-ter?index=5#sthash.74ib86A3.dpuf
Ez a program engedte, hogy úgy osszam be az időmet, hogy ott lehessek minden órán három kisgyerek és munka mellett is. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás mellett, igazi közösségi kikapcsolódást is nyújt a program. Eladóként dolgozom és sokszor kellemetlenül éreztem magam, ha külföldi vásárlóval kellett foglalkoznom. Remélem, sikerül minél többet elsajátítani a nyelvtanulásból, bátrabban viszonyulhatok a munkám által másokhoz is.
 

Gombos Ágnes – Szigetvár
 
A tanulásszervezőtől értesültem a program indulásáról. Amikor felhívott, hogy elindul a nyelvi képzés ráadásul anyagi hozzájárulás nélkül, úgy éreztem, hogy most nagy esélyt kaptam az élettől, hogy a jövőmet biztosabbnak érezhessem a munkaerőpiacon. Része vagyok egy közösségnek, merek mások előtt idegen nyelven megszólalni és ez fontos.