Lénárd Gábor, szakmai vezető

Lénárd Gábor vagyok, a NYITOK program szakmai vezetője. A Szövetség Az Életen Át Tartó Tanulásért szervezettel ebben a programban 2013 márciusa óta működöm együtt.

Budapesten érettségiztem 1990-ben, az ELTE Trefort Ágoston Gimnáziumban. Felsőfokú tanulmányaimat Debrecenben végeztem a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola angol-idegennyelvokatató szakán, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetem Pedagógia szakán. Emellett drámapedagógusi és közoktatás vezetői szakirányú végzettséggel rendelkezem.

1996-tól 2004-ig a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékén dolgoztam oktatásszervezőként, óraadóként, illetve a tanszék vezetése mellett tanszéki titkárként. 2003-tól 2009-ig a többek között oktatással, képzésekkel, oktatásszervezéssel, oktatási informatikával is foglalkozó Commitment Zrt-ben stratégiai vezérigazgató-helyettesként, 2009-től 2011-ig a kelet-magyarországi Peregrum cégcsoportban vezérigazgatóként, a Hunniareg Pedagógiai Intézetben főigazgatóként, felnőttképzési vezetőként, illetve több más programban projektmenedzserként, szakmai vezetőként tevékenykedtem. 2011 óta szakmai és kulturális rendezvények szervezésével, tanácsadással, könyvkiadással foglalkozom.

Az eltelt lassan két évtized során szinte mindig az oktatás, nevelés, művelődés közelében éltem, és mára igen széles körű tapasztalatokat sikerült összegyűjtenem a legkülönbözőbb szintű vezetői, oktatói, pedagógiai, képzési munkák sajátosságaiból. Ezt a tapasztalatot szeretném a Szövetség munkájában is hasznosan kamatoztatni mind a NYITOK program, mind pedig más, a munkaerőpiaccal és szociális területtel összegfüggő egyéb felnőttképzési területen.

A NYITOK programban feladataim közé tartozik a szakmai koordinátorok, tanulásszervezők, tanulási tanácsadók munkájának irányításán, ellenőrzésén túl, a program szakmai célkitűzéseinek megvalósítása, a szakmai fejlesztések koordinálása, az együttműködő partnerekkel való kapcsolattartás, a felnőttképzési tevékenység irányítása, valamint napi szintű részvétel a projekt vezetésében, a projektmenedzsment többi tagjával összhangban.


Projektmenedzsment elérhetősége : 06-1/ 399-07-62  és a projektmenedzsment@nyitok.hu