Macsi Nikolett - Regionális koordinátor


E-mail: macsi.nikolett@nyitok.hu

Macsi Nikolett vagyok, a Debreceni Egyetemen végeztem andragógia szakon, felnőttképzési szervező szakirányon. Emellett Európai Uniós pályázatíró és projektmenedzser képesítést szereztem.

Tanulmányaim mellett nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy az elméleti ismereteimet gyakorlati tapasztalatokkal egészítsem ki. Így több oktatással és művelődésszervezéssel foglalkozó szervezetnél tevékenykedtem mint gyakornok. A legtöbb tapasztalatot egy pedagógus továbbképzéssel foglalkozó vállalkozásnál szereztem, itt elsajátíthattam a felnőttképzések szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. Emellett olyan civil szervezetek tevékenységeibe is volt alkalmam bekapcsolódni, melyek egy-egy a munkaerőpiacon nehezebben boldoguló célcsoport munkaerőpiacra történő (re)integrációját igyekszenek elősegíteni komplex programok segítségével.

Ezek fő eleme a képzés és készségfejlesztés, mivel a munkavállalási nehézségek hátterében gyakran az ismeretek és készségek, illetve a munkáltatók által megkövetelt alapkompetenciák terén megfigyelhető hiányosságok állnak. Az e szervezeteknél eltöltött szakmai gyakorlataim során megtapasztaltam, hogy a tanulás nemcsak a felnőttek munkaerő-piaci helyzetére gyakorol kedvező hatást, hanem életük más színtereire is.

Ezért tartom fontosnak a NYITOK projektet, mely lehetőséget biztosít a tanulásra és készségfejlesztésre. Örülök, hogy része lehetek ennek. Úgy gondolom, hogy valóban nagy szükség van készségeink és tudásunk folyamatos fejlesztésére, az egész életen át tartó tanulás révén maradhatunk versenyképesek és felelhetünk meg a mindennapok kihívásainak. Ennek szellemében én is igyekszem folyamatosan fejlődni. Pozitívan gondolkodom, kitartó vagyok, a pontosságra és precizitásra törekszem. Szabadidőmet a legszívesebben a szabadban töltöm, szívesen kirándulok, kertészkedek, olvasok és úszok.