Kik vagyunk

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) nevű szervezetünk foglalkoztatási, szociális és felnőttképzés területén tevékenykedő magyarországi nonprofit, civil szervezetek szövetsége. Jelenlegi formában 2006-ban kezdtük meg működésünket, bár tagszervezeteink együttműködése több mint 20 éves múltra tekint vissza.

Szervezetünk hazai viszonylatban az innovatív felnőttképzés úttörője. Hiszünk abban, hogy az egyéni boldoguláshoz, valamint a foglalkoztathatóság növeléséhez a készségek fejlesztésén keresztül vezet az út. Ennek érdekében a NYITOK programunk keretén belül az ország 52 helyszínén tanulási alapinfrastruktúrát építettünk ki, ahol a 16-64 év közti felnőttek ingyenesen vehetnek részt rövid, 20 órás képzéseinken. A NYITOK szellemiségének jegyében igyekszünk a felnőttképzést szerethető formában megvalósítani, a hasznos ismereteket barátságos hangulatban átadni tanulóinknak. Nem hiszünk a frontális, iskolapados felnőttoktatásban, amely szigorú követelményrendszerrel bírná rá a tanulókat a tanulásra, sokkal inkább az egyének önbizalmában megerősítő oktatás hívei vagyunk, ahol a tanuló az új, hasznos, és versenyképes tudását sikerélményein keresztül szerzi meg. Programjaink során hangsúlyossá válik a nyitott, befogadó szemlélet, az egyéni tanulási szükségletekre válaszoló differenciált megoldások alkalmazása, az azonnal használható, versenyképes tudás biztosítása, a tanulók motiválása és tanulási készségeik fejlesztése.

Küldetésünk a mindennapi boldoguláshoz szükséges alapkompetenciák fejlesztése. Célunk továbbá szakmai dialógus és együttműködés, úgynevezett tanulási partnerség létrehozása országhatárokon belüli és azokon kívüli oktatási, foglalkoztatási szervezetekkel, valamint szociális partnerekkel, annak elősegítése érdekében, hogy az alapkészségek és kompetenciák, az életen át tartó tanulás lehetőségei mindenki számára ingyenesen elérhetőek legyenek.

Mottóink: megbecsülés, boldogulás, bizalom a jövőben.


Szervezetünk (SZETT) korábbi programjairól illetve párhuzamosan futó egyéb projektjeiről részletes információt a szervezet weboldalán találnak: www.szett.hu