NYITOK szótár


gesztorszervezet = Olyan helyi partnerek szervezetek akik, szakmai támogatásukkal  segítik a tanulási központ tevékenységeit, személyzetének fenntartását. Közreműködnek a partnerség építésében, a helyi szükségletek meghatározásában, a közreműködő tanárok és egyéb szakemberek kiválasztásában, a felnőtt-tanulás népszerűsítésében.

gesztor = Az a személy aki, a projektmegvalósítás tervezéséhez biztosít információkat, részben pedig segíti a tanulási központoknak helyet adó, azok működését támogató gesztor szervezetekkel való kapcsolatfelvételt, az együttműködés folytatására irányuló konzultációk megkezdését.

tanúsítvány = A NYITOK tanúsítvány olyan egységes formátumú igazolás, amely a képzések sikeres befejezését, illetve az elsajátított kompetenciák felmérését követően állítunk ki, ami a tanuló egyéni fejlődésének konkrét eredményét mutatja.

tanulási központ = Országosan 52 képzési helyszín működik, ebből 50 NYITOK tanulási központ, 2 pedig e-műhely. A tanulási központok országszerte 50 településen helyezkednek el.

e-műhely = Kecskeméten és Debrecenben található a két innovatív e-műhelyünk, ahol a képzés során a legmodernebb technológiákat és eszközöket próbálhatjátok ki (3D nyomtató, VR szemüveg, lézer scanner, csúcskategóriás számítógépek és telefonok).

tanulási tanácsadó = A résztvevő-központú tanulás elvére épülő helyi NYITOK tanulóközpontoknak motorja egy speciálisan felkészített szakember, a tanulási tanácsadó, aki képes a kompetenciafejlesztési igények felmérésére és arra adekvát tanulási programok indítására. Ők a tanulóközpontok kulcsemberei.

tanulási program = Újszerű, résztvevő-központú tanulás elvére épülő képzések.